Izzasztó percek
Szponzorált tartalom

Szerelem karantén idején: a párkapcsolatok legizzasztóbb helyzetei a négy fal között

Idegesít, hogy a párod még mindig nem javította meg az ajtót, pedig már fél éve nyikorog, így most egész nap hallgatnod kell? Nem tudsz dolgozni, mert csak a csámcsogására tudsz odafigyelni? Izzasztó helyzetek, amik most sok párkapcsolatot próbára tesznek.

Alig várod, hogy elmehess boltba, vagy legalább a szememet levidd? Esetleg az esti és a reggeli kutyasétáltatás a napod fénypontja, mert végre egyedül lehetsz? Hétköznapi kihívások, amik megmérettetitek a párkapcsolatokat a karantén idején.

Sülve-főve együtt

Amilyen idillinek tűnt az elején, mostanra már annyira lehet frusztráló a 0-24 órás együttlét. Tény, egészen más az, amikor saját döntésedből kifolyólag vagy együtt a pároddal, és más az, amikor a körülmények miatt kell heteken keresztül, megszakítások nélkül együtt lennetek. Ha már eljutottál arra a pontra, hogy legszívesebben bezárnád a mellékhelyiség ajtaját, amikor a párod bent van, csak hogy egy kis magánszférához juss, állj ellen a kísértésnek, mondunk jobbat! Menj le pár percet sétálni, vagy menj ki az erkélyre, zárkózz be a fürdőbe, és adj magadnak egy fél órát!

Egymás hibáinak felnagyítása

Az, ami pár hete még kedves kis ügyetlenkedésnek, szeretni való apróságnak tűnt, mostanra egészen komoly vitákat is generálhat. A folyamatos együttlét miatt könnyen előfordulhat, hogy felnagyítjuk egymás hibáit, és egy idő után már az is idegesít, ahogy eszik, sőt, ahogy levegőt vesz. Ezen a ponton érdemes megállnotok, pontosabban leülnötök: vegyetek pár mély levegőt, és hívjátok fel a barátaitokat. Majd, ha még mindig idegesek vagytok, egymással is beszéljétek ki a problémát, akkor is, ha semmiségnek tűnik.

Kinek mi a fontosabb

Hónapok, esetleg évek óta mondod, hogy tegyen fel a párod egy új szúnyoghálót, vagy szerelje meg a nyikorgó ajtót, esetleg a csöpögő csapot? Most, amikor minden eddiginél több időt töltünk otthon, sorban jöhetnek fel az eddig halogatott dolgok, teendők, amiket vagy mi odáztunk el, vagy a párunk. Tény, amikor a csöpögő csap hangját már szinte dolby surroundban hallod, nem biztos, hogy a legselymesebb módon tudod előadni azon kérésedet, hogy hárítsa el a hibát, de az talán jó megoldás lehet, ha a szerszámos ládáját a dolgozóasztalára teszed gyengéd jelzés gyanánt.

Nincs hol levezetni a feszültséget

A társasági élet rengeteget segíthet a párkapcsolati feszültségek oldásában, és persze, a sajátunkéban is. A személyes találkozások, a barátainkkal együtt töltött idő, vagy akár egy edzőteremben eltöltött óra feltölt, kikapcsol, és sokkal kevésbé látjuk drasztikusan a mindennapi gondjainkat. Most azonban, amikor ezekről le kell mondanunk, a problémák is nagyobbnak tűnhetnek, a feszültséget pedig a hozzánk legközelebb esőn vezethetjük le, a párunkon. Ezt megelőzhetitek ha néha külön is tartotok egy-egy online baráti „összejövetelt”, és otthoni edzésformákat is kipróbáltok.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top