Aktuális

Több részmunkaidős állás kellene nőknek

Világszerte jóval nagyobb arányú a rövidebb munkaidő, mint Magyarországon. Ösztönző programokra van szükség ahhoz, hogy itthon is több helyen legyen erre lehetőség.

Hazánkban a munkavállalók csekély része dolgozik részmunkaidőben, határozott idejű szerződéssel, távmunkában vagy otthonról végzett munka keretében. A munkáltatók részéről a válságra adott válaszok egyike az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazása volt. Míg 2008-ban 164 ezer részmunkaidőst foglalkoztattak hazánkban, addig két évvel később már 41 ezerrel többet. Foglalkoztatottakon belüli arányuk 4,3-ról 5,5 százalékra nőtt, ám még ez is jócskán elmaradt az unió 18,5 százalékos átlagától, illetve Hollandia 48 vagy Svájc 34 százalékos mutatójától – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

2010-ben a magyar nők 8 százaléka dolgozott részmunkaidőben. Az összesen 220 ezer ilyen módon dolgozó mintegy tizede a családi kötöttségeivel indokolta ezt, csaknem ötödük (közel 43 ezer fő) viszont azzal, hogy nem talált teljes munkaidős állást. A KSH elemzése szerint ez utóbbi csoport alulfoglalkoztatottnak tekinthető. Közel ugyanilyen arányt képviseltek azok az emberek, akik az egészségi állapotuk miatt kénytelenek részmunkaidőben dolgozni.

Járulékkedvezménnyel ösztönöznek

A részmunkaidő lenne a legjobb megoldás a nőknekAz új családvédelmi törvény szerint azt a szülőt, aki gyes vagy gyed után visszatérne a munkahelyére, nemcsak a korábbi felmondási védelem illetné meg, hanem igényt tarthatna a részmunkaidős foglalkoztatásra is. A munkaadónak a tervek szerint kötelessége lenne ilyen formában foglalkoztatnia a szülőt legalább a gyermek harmadik életévének betöltéséig.

Mint arról a Profession.hu is írt: járulékcsökkentéssel próbálják a döntéshozók arra rávenni a versenyszférában a munkáltatókat, hogy a gyermek születése után visszatérő nőket részmunkaidőben alkalmazzák. A négyórás dolgozó után így 27 helyett csak 20 százalék tb-járulékot kell fizetniük.

A gyes melletti munkavégzés új szabályával is a nők munkavégzését kívánják növelni: bizonyos kivételektől eltekintve a heti 30 órát nem haladhatja meg a munkavégzés, különben elveszíti a szülő az államtól kapott 28 500 forintnyi gyest. Ettől azt várja a kormányzat, hogy több részmunkaidős állás jön majd létre. Emellett természetesen a kisgyermekek napközbeni ellátását biztosító megoldásokat is támogatni kell annak érdekében, hogy az anyák visszatérhessenek a munka világába – derült ki a JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány és a BeWise HR Tanácsadó Kft. GYES-Menedzsment Konferenciáján.

Az EU barcelonai célkitűzése szerint a tagországoknak bővíteni kell a napközbeni ellátás férőhelyszámát úgy, hogy a legfeljebb 3 éves korú gyerekek 30 százaléka számára biztosítható legyen az elhelyezés. Jelenleg ez az arány Magyarországon 9 százalék, a bölcsődék 6000 kisgyerek felvételét utasították el helyhiány miatt 2010-ben. A családi napközik számának növelésének elősegítésére várhatóan júliusban kiírják a TÁMOP 2.4.5. pályázatot, amely lehetőséget teremthet többek között vállalati gyermekmegőrzők létesítésére is. A keretösszeg 6 milliárd forint lesz.

A folytatásért kattints ide!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top