Kényes kérdések
Szponzorált tartalom

Vécéfertőtlenítő szerbe ült, hogy kiirtsa a hüvelygombáját – elképesztő „gyógymódok”

A népi gyógyászati módszereknek – bár sokuk már meghaladott –, a legtöbb esetben van némi tudományos alapjuk, ugyanez viszont nem mondható el az interneten fellelhető, népi gyógymódnak eladott házi borzalmakról. Dr. Tisza Tímea nemi gyógyász idézte fel a legelképesztőbb példákat, amelyekkel pályafutása során találkozott.

Öblítés főzetekkel

A gyógynövényekből készült főzetekkel való irrigálás, azaz öblítés nem csak hogy teljesen fölösleges, de még ártalmas is. A hüvely öntisztuló, ezért nem kell öblíteni, belülről tisztítani. Az irrigálással csak azt érjük el, hogy a hüvelyben lévő baktériumokat feltoljuk a kismedencébe, még nagyobb bajokat okozva ezzel.

Joghurtos tampon

Nem vicc, még tudományosnak tűnő értekezést is találni az interneten arról, hogy miért válhat be a natúr joghurtba mártott tampon a hüvelygomba ellen. Vannak olyan vakmerő emberek, akik ezt az egyszerűbbnek tűnő utat választják ahelyett, hogy patikában vásárolnának egy kifejezetten hüvelygombára való készítményt, netán elmennének orvoshoz.

A probléma vele „csak” annyi, hogy egy romlandó élelmiszert helyezünk a hüvelyünkbe, ami egész rövid idő alatt elkezd tulajdonképpen rohadni. Dr. Tisza találkozott olyan pácienssel, akinek azt javasolta a természetgyógyász, hogy három hétig viselje a joghurtos tampont. El tudjuk képzelni, hogy ilyen hosszú időre a hüvelyben hagyott tampon milyen károkat tud okozni?!

Ecetes fürdő

Az ételecetet valóban használhatjuk tisztításra, na de nem a hüvely tisztítására, maximum az előszoba padlójáéra! Az orvos szerint ennek a „gyógymódnak” az alapja, hogy savasítani akarják a hüvelyt, helyreállítva ezzel a savegyensúlyt, az ecet viszont  salátára való, nem a hüvelybe. Ecet helyet a hüvelykúpot javasolja erre a célra.

Egyéb tisztítószerek

A páciensek vakmerősége egészen döbbenetes, dr. Tisza olyan hölggyel is találkozott már, aki Domestos vécétisztítóba ült, hátha ezzel sikerül kiirtania a hüvelygombáját. Valószínűleg félreérthetett valamit, amikor a mellékhelyiség körültekintő tisztításáról olvasott…

Kamillateás ülőfürdő

A népi gyógyászat és persze az önjelölt internetes “orvosok” legkedveltebb eszköze. A gond vele az, hogy nagyon kiszárítja a hüvelyt. Gyulladáscsökkentő ereje vitathatatlan, de szárító hatása miatt semmiképpen sem alkalmas eszköz a hüvelygomba kezelésére.

Candida diéta

A diétának van tudományos alapja, és nem teljesen haszontalan bizonyos betegségek kezelésében. Manapság viszont boldog-boldogtalannak előírják, és a megrémisztett páciensek szigorúan be is tartják, sok esetben csontsoványra fogyva a „segítségével”.

A nemi gyógyász azt javasolja, hogy rendszeresen visszatérő hüvelygombánál vizsgáltassuk ki, nincs-e szénhidrát-anyagcsere probléma vagy inzulinrezisztencia a háttérben, mielőtt fölöslegesen nekiugranánk egy Candida-diétának. Illetve, ha valaki rengeteg cukrot és fehérlisztet fogyaszt, csökkentse ezek mennyiségét, 100%-ban kiiktatni viszont nem minden esetben szükséges. A szénhidrátok teljes elhagyása helyett váltsunk teljes értékű gabonára, illetve törekedjünk arra, hogy nagy részben adalékmentes és feldolgozatlan élelmiszereket fogyasszunk!

„Ezerféle betegség okozhat hüvely környéki viszketést, így saját maga diagnosztizálását és kezelését csak azoknak a tapasztalt pácienseknek javasolom, akik életében nem először fordul elő a hüvelygomba, jártak korábban orvosnál a problémával, ezért már teljes biztonsággal felismerik testük jelzéseit” – mondta el az orvos.

Szponzorált tartalom. Támogatta a www.intimfertozes.hu

L.HU.COM.CC.25.02.2019.1885

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top