Kényes kérdések
Szponzorált tartalom

Fontos a jó bizonyítvány, de a női egészség még inkább…

Azt hiszem, túl vagyok eddigi életem egyik legnehezebb vizsgáján. Pedig az sem volt semmi, amikor elsőben statisztikából majdnem elhasaltam… de ez annál is rosszabb volt. És nem a tantárgy miatt.

Biológusnak tanulok a Debreceni Egyetemen. Budapesti vagyok, innen bizony nem kevés vonatozással jár a dolog. 

Ilyenkor, vizsgaidőszakban általában már előző nap odamegyek, és helyben alszom, hogy reggel már kevesebb legyen a stressz. Hát ez most nem sikerült. Ha ideges vagyok, akkor amúgy is többet járok pisilni, de aznap valami más is volt. Arra ébredtem, hogy viszket, ég ott, szeméremtájékon. Méghozzá nagyon. A szeméremajkaim is duzzadtak voltak, plusz az a fehéres váladékozás…

Egyszerűen nem hittem el. Hogy nem elég nekem a vizsgadrukk, még ez is. Az a baj, hogy nem tudtam a tételekre koncentrálni, csak azon agyaltam, vajon mit és hol kaphattam el. Aztán beugrott… Istenem, mindig is tudtam, hogy a vonaton nem szabad vécére menni! Csak hát előző nap muszáj volt – nem rövid az út… Úgy látszik, hiába „ágyaztam meg” gondosan letépkedett vécépapírral, ez lett a vége. De vajon milyen fertőzésről van szó? Reméltem, hogy nem komolyabb…

A vizsgát valahogy túléltem, már az sem érdekelt, hogy csak hármast kaptam, csak mehessek végre a patikába. A tanulmányaim alapján sejtettem, hogy mi kellhet nekem. Ilyenkor ugyanis semmi értelme találomra választani a recept nélkül kapható tabletták és krémek közül. Hiszen ha nem tudjuk, mit kezelünk, úgysem lesz hatásos a dolog. Az ilyen fertőzések hátterében általában vagy gomba, vagy baktérium áll, de nagyon nem mindegy, hogy melyik. Én a saját esetemben gombára tippeltem (egész pontosan a Candida albicansra), de nem akartam találgatni.

Szerencsére ma már kaphatók olyan tesztek, amelyek a hüvely pH-értéke alapján megmutatják, hogy nagy eséllyel milyen típusú kórokozóról van szó. Egész egyszerű a dolog: egy kis pálcikát kell óvatosan körbeforgatni a hüvelyben, és ennek színváltozása – a tünetekkel együtt – segít beazonosítani a fertőzés valószínű okát. 

Jól gondoltam: nálam a gombák szaporodtak el, ami nem is csoda olyan higiénés körülmények között, amik egy vonat vécéjében uralkodnak…

De legalább így már tudtam, hogy mit csináljak. Először is kértem a gyógyszerésztől vény nélkül kapható gombaellenes hüvelyi készítményt és krémet, valamint egy mosakodógélt. Aztán majd Pesten elmegyek az orvosomhoz – biztos, ami biztos.

Arra legalább jó volt ez a sztori, hogy legközelebb kevésbé izgulok majd vizsgaidőszakban. Elég lesz csak elképzelnem, hogy milyen az, ha még nőgyógyászati tünetei is vannak az embernek… Arról nem beszélve, hogy a fertőzéseknek a stressz sem tesz túl jót.

Szponzorált tartalom. Támogatta a www.intimfertozes.hu

L.HU.COM.CC.25.02.2019.1885

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top