nlc.hu
Kert

Április a kertben

Ezt a 3 dolgot semmiképp se mulaszd el áprilisban a kertedben!

Áprilisban már bőven van teendő a kertben.

Vannak apró lépések, amiket fontos, hogy még most, áprilisban megtegyünk a kertben. Ezt a 3 dolgot például semmiképp se felejtsétek el:

Gyepszellőztetés

Tél után sokszor a gyep tele lesz mohával. Ez  ellen az egyik legjobb védekezés a gyepszellőztetés, gyeplazítás. Egy erős gereblyével dolgozzuk át a gyepet, szedjünk fel vele minél több mohát! A mohát alapvetően a kevés fény és a talaj tömörödöttsége okozza. Előbbi ellen nem sok mindent tehetünk, viszont a talajtömörödést orvosolhatjuk talajlazítással, gyepszellőztetéssel.

Április a kertben

Fotó: Getty Images

Eper-kérdés

Ha szeretjük a földi epret, vagyis a szamócát, akkor jó megjegyezni, hogy áprilisban kell ültetni. Fontos: a fiatal palántákat érdemes este, vagy felhősebb napon elültetni, azért, hogy megóvjuk őket a hirtelen erős napfénytől, melegtől.

Cserepes növények új élete

A cserepes szobanövények átültetésének is április az optimális ideje! A cserepéből kinőtt növényt emeljük ki, a földet óvatosan rázzuk le a gyökerekről és az elhalt, valamint túlságosan megvastagodott gyökérágyakat vágjuk le. A növény föld feletti részéről is távolítsuk el az elhalt ágakat és leveleket, szükség esetén most messük meg a szobahárs, a mályvarózsa hajtásait és ültessük el a növényt kissé nagyobb cserépbe, friss, tápdús és a növény igényeinek megfelelő kémhatású (lúgos vagy közömbös) földbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top