nlc.hu
Kert
Bódi Sylvi spirituális kertészkedése

Bódi Sylvi egyedi kertészkedési módszerétől 20 magból 21 kikel

Különös módon nevelgeti a palántáit az egykori Playmate.

Bódi Sylvit annyira magával ragadta a veteményese gondozása, hogy immár spirituális úton közelíti meg a kertészkedést. A modell második éve tervez és kivitelez konyhakerteket. Elárulta, már gyerekként “fertőződött meg” a föld iránti szeretettel, rajongással.

Bódi Sylvi

A növénytermesztés Bódi Sylvinál túlmutat a tisztán tudományos, szakszerű eljáráson – Forrás: TV2 / Mokka – videó

“Még kis pelenkás kúszó-mászó gyerek voltam, amikor a nagypapámék az egyhektáros területükön termesztettek mindenféle zöldséget és gyümölcsöt, és nekem a mai napig előttem van, hogy merre van a sóska, merre az eper, mert mindig ott kúsztam és eszegettem. Én nagyon korán be voltam fogva. Pár évesen már magokat szedegettem. Ahogy nagyobb lettem, már komolyabb dolgokat bíztak rám. Később már volt kis saját kertem, amiért én feleltem” mesélte a Mokkában.

Bódi Sylvi szerint egy termés ízét az is befolyásolhatja, hogy mennyire közelít felé szeretettel a gondozója. “Elég spirituálisan kertészkedem, mert én „kommunikálok” a növényeimmel. Onnantól kezdve, hogy egy magot elültetek, én egy kicsit úgymond „meginformálom”, tehát ilyen kvantumfizika gyakorlatilag, meg a kis szeretetem. Belerakom a kezembe a magokat, kapcsolódok a maggal. Érzem, hogy összekötöm a szívemet a kis maggal, és biztatom, hogy induljon el és teljesítse be önmagát. Ilyenkor elképzelem, milyen növény lesz belőle, milyen sok termés lesz rajta, és ez nekem fog teremni, meg a családomnak, barátaim számára. Mikor érzem, hogy ez a kapcsolódás megtörtént, akkor ültetem el a magot, tehát én „meginformálom” őket, és ez egyszerűen annyira fantasztikus, hogy 20 magból 21 kikel” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top