nlc.hu
Otthon

Baromfitartó lett Bódi Sylvi

43 baromfival él együtt Bódi Sylvi

Már csirkéket is nevel a vegetáriánus modell, 4 hónapja vágott bele.

Bódi Sylvi jelenleg egy Balaton-parti faluban él. Egy ideje elmélyült a zöldségtermesztés és a veteményezés rejtelmeiben, most azonban szintet lépett: tyúkokat kezdett nevelni. A 41 éves modell a Reggeliben bevallotta: régen kirobbantani se lehetett az ágyból 8 óra előtt, most viszont – amióta csirkéi és tyúkjai vannak – mindennap 5 és 6 óra között kel. Eleinte azt hitte, meg fogja viselni a korai kelés, de szerencsére könnyen hozzászokott.

Bódi Sylvi

Bódi Sylvi, a “csirkék királynője” – Forrás: RTL Klub / Reggeli – videó

Ez valami fantasztikus. Sorban születnek a kiscsibék. Egyszerűen imádnivalók. Csodálatos dolgokat tapasztalok meg. (…) Egyre több csirkém van és egyik szebb, mint a másik ” – mesélte a modell, aki régóta vegetáriánus, így nem a húsuk miatt tarja a madarakat, tojást viszont fogyaszt. Azt mondta, ő nem csak húsvétkor, hanem minden nap tojásvadászatot tart.

A szárnyasok annyira jól érzik magukat nála, hogy lassan ki kell akasztania az eladó kiscsibe táblát. Tizenöttel kezdte, most viszont már 43 baromfival él együtt és azt mondja, nagyon nehéz lesz majd elbúcsúzni tőlük, de előbb-utóbb ez elkerülhetetlen lesz. “Szeretnék belőle eladni mindenféleképpen. Nehéz lesz, hogy kit adhatok oda. Nekem a 2 hetestől az 1 évesig mindenféle korosztály van” – árulta el.

Bár többen riogatták vele, hogy a madarak majd szétkaparják a kertet, Bódi Sylvi nem ezt tapasztalja. Elmondása szerint a pusztítás helyett egyenesen besegítenek neki, mert felcsipegetik a rovarokat, a növényeket és zöldségeket azonban nem bántják. “Megeszik a poloskákat, mászkálnak a sorok között. Itt nőttek fel és nagyon jól ismerik a helyi viszonyokat” – mondta.

A Reggeliben arról is beszélt, hogy bár a munkái miatt szokott Budapesten járni, egyáltalán nem hiányzik neki a főváros. Beleszeretett a vidék nyugalmába. Állítása szerint az otthona egy igazi kis édenkert a számára.

Bódi Sylvi azt is bevallotta, hogy a családja igencsak meglepődött az új életformáján: “Alapvetően mindkét nagyszülőm földműveléssel foglalkozott, (…) tehát valahol nem olyan távoli, hogy én ezekhez tértem vissza. (…) Nagyon jó és nagyon jól érzem magam benne, de a saját apám is meg szokott lepődni rajta. El sem hiszik, hogy ezt csinálom.”

Olvass még Bódi Sylviről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top