Halakra, csirkékre, tésztára, grillezett zöldségekre, szendvicsekbe is izgalmas lehet a citromfűalapú pesztó.
Hozzávalók
• 20 dkg friss citromfű
• 10 dkg friss petrezselyem
• 3 gerezd fokhagyma
• 10 dkg kesudió
• 10 dkg reszelt parmezán
• olívaolaj a felöntéshez
• 1 citrom leve
• tengeri só
• frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
1. lépés: A petrezselymet, a citromfüvet, a kesudiót és a fokhagymát tegyük bele a konyhai aprítóba!
2. lépés: Adagoljunk hozzá egy kevéske olívaolajat!
3. lépés: Adjuk hozzá a citromlevet, a sajtot, és indítsuk el pár másodpercre az aprítót!
4. lépés: Tetszés szerint ízesítsük sóval és borssal, ha pedig hígítani szeretnénk az állagán, adjunk hozzá olívaolajat!
5. lépés: Tegyük dunsztosüvegbe, a pesztó tetejét fedjük le még egy kis olívaolajjal, és tegyük be a hűtőbe.
A pesztó a hűtőszekrényben körülbelül egy hétig áll el, aki azonban fagyasztani szeretné, a pesztó elkészítésekor hagyja ki a parmezánt, és azt csak olvasztás után adja a zöld masszához.
Nézd meg ezt is!
3 lélekmelegítő zöldséges leves
Lépésről lépésre: így készül a házi sajt a kert fűszereivel