Irány a bolt, hogy beszerezd a hozzávalókat, majd pedig a konyha! Kellékek elő, és már készülhet is a finom mézeskalács az egész család nagy örömére. Segítségül pedig itt egy remek mézeskalácsrecept, hogy biztosan jól sikerüljön!
A mézeskalács hozzávalói:
- 125 g folyékony méz
- 200 g porcukor
- 1 tasak Vanillincukor
- 150 g lágy vaj vagy margarin
- 4 ek. tej
- 400 g búzaliszt
- 100 g étkezési Keményítő
- 2 ek. kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- Mézeskalács fűszerkeverékkel
- Egy tk. mézeskalács fűszerkeverék
A mézeskalács elkészítése:
Először egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. Várunk, majd a kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, robotgéppel sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Hogy mennyi ideig süssünk? 10-15 percig 180 fokra előmelegített sütőben.
Nézd meg milyen szépek ezek a mézeskalácsházak:
Mézeskaláccsal készülnél az ünnepekre, de nem tudod, hogyan csináld, hogy biztosan jól sikerűljön? Mutatunk egy remek receptet, aminek segítségével egyszerűen elkészítheted a mézeskalácsot.