mézeskalács receptek

mézeskalács

mézeskalácsház

karácsony

mézeskalács receptek

Minden infó egy helyen a mézeskalács receptekről

Ezek a mézeskalács receptek nem okoznak csalódást:

Margó mami mézeskalács receptje 

  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 2 egész tojás, plusz 2 tojássárgája
  • 2-3 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék vagy 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • negyed kávéskanál gyömbér
  • 7 dkg semleges ízű zsír
  • 7 dkg margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt
  • 1 csipet só

A zsírt, a mézet és a margarint megolvasztjuk. Közben a lisztbe belekeverjük a fűszerkeveréket a cukrot és a szódabikarbónát és a sót. Ha ezzel végeztünk, akkor mehet bele a tojás és a tejföl is, majd a felolvasztott zsír, méz és margarin. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük. Belisztezett deszkán kinyújtjuk és szaggatjuk. A zsírtól különleges íze lesz, a tejföl pedig garantálja, hogy puha maradjon. 

NLC kedvenc mézeskalács receptek (amit Ízbolygótól kölcsönöztünk)

  • 34 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg méz
  • 2 tojássárgája
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • (2 tk fahéj-szerecsendió-szegfűszeg keveréke vagy mézeskalácsfűszer)

A mézeskalács hozzávalóit keverőtálba tesszük és robotgéppel vagy kézzel összegyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap kisütjük. Gyerekbarát, gyurmázható verzió. A sütés után érdemes várni egy napot a díszítéssel, ugyanis frissen könnyen törik.