nlc.hu
Kincskeresők

Hirdetnél? Így készíts szuper termékfotót!

Hirdetnél? Így készíts igényes termékfotókat!

Manapság már se szeri, se száma azoknak a felületeknek, ahová feltölthetjük az eladni kívánt holmikat. Legyen szó megunt, kinőtt ruháról, bútorról vagy a technikai kütyüről, egy kattintással megszabadulhatunk tőlük. Feltéve, ha figyelünk a tálalásra.

Az online vásárlási kedvet nagyban befolyásolja az, hogy milyen minőségű a fotó, amivel a hirdető árulja az adott terméket. Valószínűleg te sem vásárolsz szívesen igénytelen csomagolású, gagyi hatású cuccokat a netről, ahogy egy homályos, zavaros kép sem túl kecsegtető. Letisztult, igényes fotóval azonban még a kevésbé forgalomképes holmik is gyorsan elkelnek. Mutatjuk lépésenként, mire érdemes fotózáskor figyelni.

termékfotó

Fotó: Pexels

Rend a lelke mindennek!

Evidensnek tűnhet, hogy koszos holmikra nem szívesen áldozunk, még kevés pénzt sem, ennek ellenére a mai napig bőven találunk a hirdetések között olyan fotókat, amelyeken vállalhatatlan állapotban kínálják a különféle tárgyakat. Láttunk már koszos hűtőt, lakást és mosógépet is olyan vállalhatatlan állapotban, hogy azokat még ingyen sem fogadnánk el.

Ha el szeretnél adni valamit, mindig tisztítsd meg a terméket, hidd el, rengeteget számít, hogy milyen állapotban próbálod eladni az árut.

Ha tele van zsírfolttal, porszemmel, kosszal, érthető módon nem sok ember fogja vonzónak találni.

Keress homogén hátteret!

Lehet ez egy kartonpapír, rajzlap, vagy akár művészpapír is. A szakemberek szerint a megvilágításhoz jó a szórt fény, de érdemes oldalról, 30-45 fokos szögből valami fő fényt is alkalmazni. Ehhez használhatsz akár egy flexibilis karú álló vagy asztali olvasólámpát, de ha profibb felszerelésed van, akkor a vakuval járhatsz a legjobban. Ebben a videóban például elég profi tippeket mutatnak otthoni termékfotózáshoz.

Minden oldalt fotózz be!

A fotózáskor igyekezz a lehető legtöbb oldalról és pozícióból képet készíteni, hogy jól látszódjon a termék állapota. Ha a terméked nem áll meg magában, szükséged lesz valamilyen rögzítésre, így a damil vagy kétoldalú ragasztó mindig jól jöhet.

Kamerabeállításokkal is ügyeskedhetsz

Az apró részletek fényképezéséhez használd a kamerád makro módját. Ezzel a szokásosnál sokkal közelebbi fotókat tudsz készíteni. Szerencsére az újabb telefonok kamerái már tudnak automatikusan fókuszálni, ugyanakkor nem mindig egyértelmű a fotó tárgya, ezért ne feledkezz meg a fókusz elhelyezéséről, ami annyit tesz, hogy meg kell érintened a kijelző megfelelő pontját.

A hirdetők mumusa, a tükör:

Számos vicces gyűjtést találunk tükrös hirdetésekről, hiszen tükröt fotózni, úgy, hogy ne legyünk benne egyáltalán, nem egyszerű feladat, érthető, ha egy sor humoros kép született a különféle próbálkozásokból. Például ilyen:

Tény, hogy nem a legegyszerűbb műfaj, de néhány technikával vagy a fotók utólagos szerkesztésével elkerülhető, hogy a kamera és mi ne látszódjunk. Sokszor elég csak a megfelelő szöget megtalálni, amelyből fotózunk.

Tipp: Vedd le a fényképezőgépet az állványról, és mozgasd úgy a kamerát, hogy olyan szöget találj, amely reprezentálja a teret, de nem te vagy a felvételen. Ha a kamerát nem lehet elrejteni, mindig úgy fényképezz, hogy a kamera a lehető legnagyobb mértékben a kép szélén szerepeljen. Ez nagyban megkönnyíti, hogy az utómunka során eltávolítsd a nem kívánt elemet, például vágás segítségével. A profibbak az Adobe Photoshopban vagy más képszerkesztő szoftverben is el tudják végezni a korrekciókat, a nem kívánt elemek kiretusálását. Bár ez elég időigényes tud lenni.

Szintén fontos szabály fényes vagy fényvisszaverő tárgyak fényképezésénél, hogy azt kell megvilágítani, amit a tárgy visszatükröz, nem pedig magát a tárgyat. Tehát például, ha azt akarod, hogy a tükör visszatükröződése fehérnek tűnjön, akkor azt kell létrehoznod, hogy azt tükrözzön. Ugyanez vonatkozik arra is, amikor egy rozsdamentes acél teáskannát, egy napszemüveget vagy akár egy trombitát fotózol.

Hidd el, így sokkal könnyebben el tudod majd adni az eladásra szánt holmikat.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top