nlc.hu
Kincskeresők

Különleges termékek, amiket sokáig hirdettek, de gazdára találtak a Jófogáson

Akik nem adták fel – hónapokig hirdették kincseiket a neten, végül mind gazdára talált

A különleges nem kacat, legfeljebb tovább tart eladni.

Ha egy szobabicikliről, tévéről, laptopról van szó, nincs miért aggódnunk, jó eséllyel pár nap alatt gazdára talál a netes apróhidetési oldalakon. Van azonban, hogy olyan tárgyat adnánk el, ami, bár tudjuk, hogy értékes, meglehetősen szűk réteg érdeklődését keltheti fel. A különféle kártyagyűjtemények, az örökségként ránk maradt antik holmik tipikusan ilyenek, fillérekért megválni tőlük azonban felesleges. A Jófogás adatbázisa szerint még a legkülöncebb áruk is pár hét alatt gazdára leltek náluk.

Illusztráció: Getty Images

Illusztráció: Getty Images

Toplistás különleges tárgyak, amik gazdára találtak

Bizonyos szempontból igazi sikerlista, amit a Jófogástól kaptunk arról, milyen egyedi termékek fordultak már elő náluk az oldalon, amik bár hosszú hetekig fenn voltak az eladó tárgyak közt, végül egytől-egyig gazdára találtak. A dobogóra rögtön négy termék is felkerült, a legkülönfélébb fajták, egy dolog azonban összeköti őket. Talán kevesen vannak, akik éppen értük rajonganak, ám ha valaki keresi, gyűjti őket, imába foglalja majd az eladó nevét, hogy végre kincsre talált.

Képzeletbeli dobogónk harmadik helyére rögtön két árucikk is felkerült, holtversenyben egy YuGiOh kártyagyűjtemény és egy TagHeuer stopperóra. Utóbbinak már újonnan is borsos ára van, hát még egy antik darabnak, ám kétségtelenül kevesen vannak, akik éppen ezt keresik. Mégis, bár jó egy hónapig fenn volt a Jófogáson, végül elvitték, ahogyan a japán gyűjtögetős kártyajátékot is, ami tartalmazott néhány extra darabot a kilencvenes évek végéről. 

Akik nem adták fel - hónapokig hirdették kincseiket a neten, végül mind gazdára talált

A kerékpárok mindig keresett árucikkek, ám ha retró darabról van szó, egész pontosan egy 1980-as, álomszép állapotban lévő Peugeot országúti bringáról, máris nehezebb a helyzet. Túl szép, túl különleges (és túl drága) ahhoz, hogy ellopják egy random hétköznapon, hiába régi, ez nem az, amit nem sajnálsz majd az első villanypóznához lelakatolni. Mondhatni lelke van, egy ilyen darabbal bringázni igazi életérzés, neki gazdát találni olyan, mint a netes társkeresés. Hetekig vársz, mire valakivel megvan a match, dehát ennyit megér, nem igaz?

Peugeout országúti kerékpár az 1980-as évekből. Talán hetekig tarthat eladni, de megéri kivárni azt a kis időt.

Peugeout országúti kerékpár az 1980-as évekből. Talán hetekig tarthat eladni, de megéri kivárni azt a kis időt

Míg a mid-century lakberendezési tárgyak reneszánszukat élik és nagyon futnak a neten, addig egy századfordulós antik asztali óra már egy szűkebb réteget szólít meg. A dobogó első helyére is egy ilyen került, hosszú hetekbe telt tulajdonosának eladni. Persze egy ilyen tétel nem a párszázas kategória – egy jó állapotú, kézzel festett, aranyozott részletekkel ékesített darab ára több százezer forintra is rúghat, már csak emiatt is megéri időt adni rá, hogy (jó áron) jó helyre kerüljön.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top