Könnyed lélegzet
Szponzorált tartalom

Így használd helyesen az orrspray-t!

Van néhány egyszerű szabály, amit érdemes betartani, hogy hatékonyan és gyorsan a segítségünkre legyen az orrspray. Nem tudod, hogy használd helyesen? Segítünk!

Olyan ember talán nem is létezik a földön, aki ne tapasztalta volna meg a nátha „klasszikus” tüneteit. Kaparó érzés a torokban, orrdugulás, vizes orrfolyás, hőemelkedés vagy épp étvágytalanság, fáradékonyság, levertség? Itt az ideje, hogy orrspray-t használjunk!

Fotó: profimedia

Tudtad? A náthát okozó vírusok ellen specifikus készítmény lényegében nem áll rendelkezésre, a terápiában használt készítmények elsősorban a felülfertőződések kivédését, megelőzését, illetve a kellemetlen tünetek enyhítését segítik. A fizikai kímélet, a helyes, vitamindús étrend mellett a nyákoldók és orrcseppek, orrspray-k képezik a kezelés bázisát, melyek egyúttal a bakteriális felülfertőződések ellen is segíthetnek.

De hogy használjuk helyesen az orrsprayt?

Az orrspray-k használata nem bonyolult, de néhány fontos alapszabályt be kell tartani.

Az orrcseppek, spray-k rendszerint tartalmaznak egy ún. érösszehúzó hatóanyagot, melynek köszönhetően az orrnyálkahártya duzzanat mérséklődik, és szűnik az orrdugulás érzése.

A spray kiszerelésnél az orrjáratba fújva a folyadék porlasztódik, és ezek a kis mikrocseppek távolabbi területekre is könnyedén eljutnak. Befújásnál érdemes odafigyelni, hogy a porlasztófej végét ne csak az orrnyíláshoz érintsük, hanem próbáljuk kicsit mélyebbre helyezni, hogy a beporlasztott folyadék minél messzebbre kerülhessen.

Fontos! Az orrspray-k használata során felvetődhet a kérdés, hogy vajon befújás közben az üvegcsére rakódó váladékban hemzsegő kórokozók nem képesek-e súlyosbítani a fertőzést, netán fertőzőforrást alkothatnak-e az egyén közvetlen közelében élők számára. Ma már olyan készítmények is elérhetőek, amely praktikus, használat után azonnal leöblíthető kupakkal vannak ellátva, megakadályozva ezzel a kórokozók útját.

Annak érdekében, hogy az orrspray minél kevésbé szennyeződjön az orrváladékkal, és ezen keresztül a kórokozókkal, érdemes használat előtt orrunkat alaposan kifújni, és csak ez után befújni mindkét orrjáratba.

Figyeljünk arra is, hogy mielőtt használjuk, felrázzuk a spray-t. Első használat előtt szükséges lehet pumpálni néhány adagot a levegőbe, hogy a porlasztó rész megteljen hatóanyaggal. A spray porlasztófeje ne befelé, az orrsövény irányába álljon, hanem oldalra, az orrcimpák felé. Mindig, mindkét orrlyukba fújjunk a sprayből!

Természetesen oda kell figyelni a készítmény megfelelő körülmények között történő tárolására is, az erre vonatkozó utasításokat minden esetben megtaláljuk a hozzá tartozó dobozban!

Ha betartjuk ezeket az egyszerű szabályokat, akkor hatékonyan és gyorsan a segítségünkre lesz az orrspray.

(Nyitó kép: profimedia)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top