Könnyed lélegzet
Szponzorált tartalom

Náthás vagy? Dolgok, amiket eldugult orral képtelenség megcsinálni

Az orrodig sem látsz, olyan náthás vagy? Nem megy a gondolkodás, és a viccet sem érted? Nem csoda, a nátha nem csak a légzésedet akadályozza!

Egyszerűen nem lehet elfelejteni azt, hogy amikor igazán eldugul az orrunk, mennyire megnehezíti az életünket. Dolgok, amik náthásan lehetetlen feladatnak tűnnek.

Létezni

Ha kezeljük, a náthából néhány nap alatt kigyógyulhatunk, de amíg ez nem történik meg, még a legegyszerűbb tevékenységek is nehezünkre esnek. Akár szellemi, akár fizikai munkát végzünk, biztos, hogy nem leszünk olyan hatékonyak, mint egészségesen.

Jóízűt enni

Akár mi főzzük az ételünket, akár nem, náthásan egyszerűen képtelenség egy finomat enni. Pontosabban ehetünk finomat, csak nem érezzük, hiszen mindennek olyan íze van, mintha ízetlen gyümölcskocsonyát ennénk. Mindegy, hogy édes vagy sós, semmit nem érzünk – az egyedüli, aminek talán van némi esélye, az a csípős íz.

Finom ételt készíteni

Akár a családoddal élsz, akár egyedül, a főzés igazi lutri náthásan. Az egy dolog, hogy nem a legkellemesebb betegen a konyhában tevékenykedni – még akkor sem, ha csak nátha kínoz –, az pedig egy másik dolog, hogy milyen lesz a végeredmény. A fűszerezésben ilyenkor csak a tapasztalatunkra hagyatkozhatunk – gyakorlat híján pedig a szerencsére.

Beszélgetni

Amellett, hogy náthásan nem pörög úgy az agyunk, a beszélgetés sem megy a legjobban – pláne telefonon. A másik oldalon ugyan vicces lehet az, hogy erős orrhangon beszélünk, és minden igyekeztünk ellenére nem sikerül az „m” betűt megformálni, annak, akik náthásak, már nem olyan mókás.

+1, amire képesek vagyunk: hagymapucolás

Ha optimistán állunk hozzá – és miért is ne tennénk –, akkor a nátha nemcsak akadályoz, de képessé is tesz minket bizonyos dolgokra. Ha eddig nem bírtad a vöröshagyma vagy a fokhagyma szagát, most gond nélkül pucolhatsz meg egy vödörnyit is. Igazi hősként, egy könnycseppet sem hullajtva pucolhatjuk a hagymát, és még a kezünkön sem fogjuk érezni!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top