Egy tál meleg leves nemcsak télen jó, amikor megfáztunk, hanem az év bármely szakában! 3+1 érv, hogy rendszeresen fogyassz levest!
Erősíti az immunrendszert
Egy jó leves nemcsak az ízlelőbimbóidat kényezteti, hanem a szervezetedre is jótékonyan hat. Akár egy tál sűrű fokhagymakrémleves, vagy sütőtök krémlevesre, akár sárgarépában, fehérrépában, karalábéban és zellerben gazdag húslevesre esik a választásod, biztos lehetsz benne, hogy az étkezés alatt az immunrendszered erősítéséért is tettél.
Segít a diétában
Ha szeretnél leadni pár kilót, dönts a leves mellett! Ha a főétel előtt eszed, biztos, hogy kevesebbet fogsz enni a másodikból, ugyanis a leves remekül telít. De egy krémlevest fogyaszthatsz főételként is, még sem fogod azt érezni, hogy koplalsz, miközben a fogyókúra idején különösen fontos vitaminokat és ásványi anyagokat is pótolod, a kalóriákat pedig megspórolod.
Meleg étel gyorsan
Ha a nap végén meleg ételt szeretnél enni, de sem időd, sem energiád nincs a konyhában ácsorogni, a leves tökéletes választás! Egy finom sütőtök -, csicseriborsó – vagy brokkolikrémleves ideális estére, ugyanis táplál, eltelít, de nem terheli meg a gyomrodat, és jóllakottan, mégis bűntudat nélkül hajthatod álomra a fejed. De készíthetsz tartalmas zöldséglevest is: a hozzávaló zöldségeket egy lábasba teszed, felöntöd vízzel, fűszerezed, és amíg tusolsz, a levesed már meg is főtt!
Segít meggyógyulni
Tavasszal, amikor az első melegítő napsugarak hatására a télikabátokat a szekrény mélyére süllyesztjük, könnyen megfázhatunk. Ilyenkor érdemes nagyanyáink jól bevált praktikáját alkalmaznunk: együnk zöldségekben gazdag, kiadós erőlevest, vagy csirkelevest, és jó eséllyel hamarabb erőre kapunk! A meleg leves további előnye, hogy segít megőrizni az orrüreg nedvességét, és nyugtatja a fájó torkot. Nincs a levesnél finomabb gyógyír megfázásra!