Könnyű levesek
Szponzorált tartalom

Tényleg mindig a friss zöldség az egészségesebb? Ezért jobb a mirelit!

Mindig mindenből frisset veszel, mert azt gondolod, az az egészséges? Pedig a mirelit zöldségek egészségesebbek lehetnek frissként árult társainknál!

A legtöbbünkben az a tévhit él, hogy a frissnek nevezett zöldségek mindig egészségesebbek a fagyasztottaknál, pedig a mirelit zöldségeknek számos olyan előnye van, amiről tudnunk érdemes!

Miért egészségesebb a mirelit a friss zöldségeknél?

A boltokban frissként árult és a mirelit zöldségekkel kapcsolatban több kutatást is végeztek az utóbbi években, és az eredmények érdekes tanulsággal szolgáltak. Az összehasonlítások során bebizonyosodott, hogy a vizsgált élelmiszerek közül a fagyasztott élelmiszerek lényegesen több vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaztak, mint a frissnek nevezettek.

Ugyanerre az eredményre jutottak egymástól független tanulmányok is: a mirelit zöldségek és gyümölcsök egészségesebbnek bizonyultak a bolti „friss” társaiknál. Akár folsavban gazdag brokkoli, a béta-karotinban bővelkedő sárgarépa, vagy a magnézium raktárnak is beillő bab volt a vizsgálat tárgya, nagy részük több polifenolt, béta-karotint, antioxidánst és C-vitamint tartalmazott, mint a szupermarketek zöldség-gyümölcs részlegén kapható változatuk.

Ne dőlj be az áruházak „friss” kínálatának!

Nem azt mondjuk, hogy a friss zöldségek, gyümölcsök nem egészségesek, csupán légy körültekintőbb a vásárlás során! Az, amit frissként veszel, sokszor csak az áruházak permetező rendszere és a hűtési eljárás miatt tűnik frissnek. Az igazság valójában az, hogy amire ezek a zöldségek, gyümölcsök a boltok polcaira kerülnek, addigra több, mint egy hónapos tárolási időn is túllehetnek, beleértve a hűtőszekrényekben való várakozást is.

Tehát a friss megjelölés nem mindig helytálló, és a tárolási idő alatt nemcsak a minőségük romlik, hanem a tápanyag-tartalmuk is csökken, ami különösen igaz a leveszöldségekre. A mirelit zöldségek, gyümölcsök azonban közvetlen az után, hogy leszedik majd megtisztítják őket, le is fagyasztják, így megőrzik tápanyag – és vitamintartalmukat.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top