Last minute nyár

Még nincs vége a szeptemberi nyárnak, 30 fok is lehet a héten

Néhány napig még élvezhetjük a nyárias meleget, és később is kellemes marad az idő. Az allergiások számára viszont elhúzódhat a pollenszezon.

Egészen péntekig kitart a nyárias idő, csütörtökön és pénteken sok napsütésre számíthatunk, délutánonként pedig többfelé megközelíti, helyenként el is érheti a 30 fokot a hőmérséklet – írja az Időkép.

Az előrejelzés szerint szombaton hidegfront érkezik esővel, és némi csapadék vasárnap is előfordulhat. A jövő héttől ha nem is nyárias, de kellemes idő várható, 20-21 fok körüli hőmérséklettel, csapadékra pedig nem kell számítani.

Ez az időjárás egészen az első októberi napokig kitart majd, október 5-től viszont némi lehűlés várható 15-17 fokos napközbeni maximumokkal. Viszont ha beválik a meteorológusok jóslata, még október 11. után is van egy kis esély arra, hogy pár napon 20 fok körül legyen a hőmérséklet.

Az őszies idő beköszöntét valószínűleg az allergiások várják a legjobban, ilyenkorra csökken a pollenkoncentráció a levegőben. Ám bizonyos növények még ilyenkor sem hagynak nyugalmat.

A parlagfű egészen október végéig, az első hidegek megjelenéséig kínozza az arra érzékenyeket, de a csalán és a libatop is okozhat allergiás tüneteket szeptemberben és októberben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top