Mindennapok

„Ön szerint feldobná az életünket egy hármas szex a férjem volt szeretőjével?”

Gyakoribb fantázia ez, mint hinnénk. A szexuálterapeuta mesél.

A szexuális fantáziák tekintetében nem is olyan nagyon különböznek a nők és a férfiak egymástól. Na jó, mégis: a nők többnyire plusz egy férfit, a férfiak többnyire plusz egy nőt álmodnak az együttlétekbe, szóval a nemi leosztásban nincs egyezés. De abban, hogy jó lenne hármasban szexelni, nagyon is egyetértenek, legalábbis az ez irányú kutatások alapján. Igaz, a férfiak sokszor – még ha csak a haveri dumálás szintjén is, de – szeretik hangoztatni, hogy bizony bevállalnának egy-egy szexuális együttlétet két nővel, sőt olykor amolyan mércéje is náluk a férfiasságnak, hogy valakinek van-e már ebben tapasztalata, vagy sem. Mindeközben a nők ezt inkább megtartják maguknak, legyen szó akár fantáziálásról, akár konkrét élményekről. Mindenesetre már nem egyszer hallottam, hogy a szexuális érés, tapasztalás egy állomásának tekintik a mai fiatal felnőttek a hármas szexet, ami lehetőséget ad számukra, hogy új ismereteket szerezhessenek az intimitásban, és újragondolják határaikat, vágyaikat. Igen, kérem, egészen érdekes dolgokkal tudják alátámasztani, hogy miért is akarnak hármasban ágyba bújni, vagy ha már túl vannak rajta, miért is tették meg.

Ön szerint feldobná az életünket egy hármas szex a férjem volt szeretőjével?

– szegezte nekem a kérdést nem is olyan régen egy nő, aki azon dolgozik a férjével, hogy a hűtlenség után újjáépüljön a kapcsolatuk. Ilyeneken az edzett terapeuta persze már nem akad fenn, és nem kérdez vissza, hogy „mi a fene?”. Szóval akkor nem is jutott az eszembe, hogy mi a fene, csak hagytam, hogy kifejtsék, hogyan jutottak el odáig, hogy mi lenne, ha kipróbálnák hármasban. Tehát ők egy kedves, harmincas pár a kertvárosból, akik élik a kisgyermekes családok életét, a férj pedig havonta egyszer kiszakad innen egy szerető karjaiba. Egyszer aztán egy kóbor üzenet lebuktatja, és a szép családi idill borulni látszik. A férj szánja-bánja bűnét, beismer mindent, megmutatja a feleségének a szeretőt, aki szintén családos, és aki a férj szerint nem szép, nem csinos, de már több éve a szeretője, és akibe szerelmes, de nem ám úgy, mint a feleségébe. Hosszú alkudozás után kialakul a családi álláspont. A férfi szakít a szeretővel, a nő megbocsát, és terápiába járnak, hogy rendbe tegyék a dolgaikat. Három hónapot dolgozunk azon, hogy a férfi elgyászolja a szeretői kapcsolatot, az elvesztett szerelmét, és a házasságban találja meg mindazt, amire vágyik, amire szüksége van, így jutunk el a szexig – amikor is kiderül, hogy a szerető olyan vágyat ébresztett a férfiban, amit a felesége nem, vele olyan dolgokat tehetett meg, amiket a feleségével nem.

Ezen a ponton lesz kíváncsi a feleség arra, hogy mit is tudhat az a másik nő, ezt pedig hol és hogyan is lehetne jobban ellesni, mint egy jó kis hármas szex közben? A férj szeme csillog, az asszony elszánt, én pedig csak annyit tudok kérdezni tőlük, miután jobbról balra átbeszéltettem velük a helyzetet, hogy ezt most komolyan gondolják-e. Ledermednek, értetlenül néznek rám, mintha nem kaptak volna engedélyt a „bulihoz”. „Nem tudom, nem, talán…” – keresgéli a férj a megfelelő választ, mire a feleség csak egy nyomatékos nemet mond.

Részlet a Love című filmből

Két hét múlva elmesélték, hogy a közös fantáziálás a hármas szexről úgy felhúzta a libidójukat, hogy azóta egyfolytában szexelnek. Nem csigázom az olvasókat, akik csak arra kíváncsiak, hogy lett-e édes hármas a dologból. Nem lett. Azt mondták, addig beszéltek, fantáziálgattak róla, hogy rájöttek, nem akarják igazán, de vágyfokozónak azért nem rossz.

Álmok vagy tettek mezején

Ahogy fentebb írtam, legyen szó nőről vagy férfiról, a szexuális fantáziák listáját a hármas szex vezeti. Ám azt érdemes tudni, hogy a szexuális fantáziákat különböző csoportokba lehet sorolni. Vannak először is azok, amelyeket semmiféleképpen nem szeretnénk megvalósítani, de jó rájuk gondolni, álmodozni róluk, izgalmat hoznak. Ezeket a legtöbbször nem is osztják meg a fantáziálgatók sem a társukkal, sem a barátokkal, haverokkal. Aztán vannak azok a fantáziák, melyeket talán megvalósítanának, ha úgy hozná a helyzet, vagy lenne hozzá társ, tehát ha adottak lennének a körülmények. A harmadik csoportba tartoznak azok a fantáziák, melyeket szeretne a fantáziáló megvalósítani, és ha erre alkalma nyílna, akkor a tettek mezejére is lépne.

Itt van egy markáns különbség a férfiak és a nők között. Míg a férfi általában elmondja, hogy melyek azok a vágyai, fantáziái, melyeket meg szeretne valósítani, addig a nők nem nagyon vállalják fel ezeket.

Így lehetséges, hogy hajlamosak vagyunk a hármas szexről való fantáziálást a férfiaknak tulajdonítani. Amikor anonim módon elmondhatja a fantáziáját mindenki, akkor derül ki, hogy az édes hármas legalább annyi nő gondolataiban ott van, mint amennyi férfiéban. Azt gondolom azonban, hogy abban lehet eltérés, hogy kinél melyik fantáziakategóriába esik bele. A férfiaknál talán gyakoribb az első, tehát a „szeretném megvalósítani, és ha lehetőségem adódik rá, akkor meg is valósítom”.

Feri és Petra már váltak, amikor találkoztunk, és az elszakadás okaként az elhidegülést, a kapcsolat kihűlését, a szex eltűnését nevezték meg. Végigvettük velük a kapcsolatuk minden állomását, hogy megértsék, megértsük, mi is történt közöttük. „Az első közös otthonunkat utáltuk – mesélte Petra –, talán azért, mert sok marhaságot csináltunk ott, vagy azért csináltunk hülyeségeket, mert utáltunk ott élni.” Két vidéki fiatal felköltözött Budapestre, hogy megalapozzák az életüket, és egy pesti, lerobbant lakásban, egyedül a nagyvárosban nem találták a helyüket. Kicsit ittak, kicsit füveztek, és belementek olyan helyzetekbe is, amelyeket nem gondoltak át.

Ilyen volt Petra kolléganőjének a szexjátékba vonása is. Péntek esti programmá vált náluk, hogy felment hozzájuk Judit, és némi ital után jöhetett az édes hármas. Petra és Feri mindezt némi nevetgélés kíséretében, kissé talán pironkodva mesélte el, mint egy kis apró botlást, mint egy szexuális fantázia beteljesítését. Judit néhány hét után távozott a péntek esti bulikról és a pár életéből is. Igazán azonban csak öt év után, a válásuk közepén értették meg, hogy mit is jelentett az életükben ez a kis botlás, ahogyan ők nevezték.

Belementek a buli miatt. Mindketten azt hitték, hogy a másik akarja, és nem tudtak, akartak szólni róla, hogy ez nekik már nem olyan jó.

Az első még oké volt, ahogyan Petra mondta, de aztán már nem. Hajtotta a kíváncsiság, tudta, hogy Ferinek bejön Judit, vonzónak találta, és Judit is kacérkodott Ferivel, így aztán minden adott volt. Talán nem is okozott volna ez törést a pár életében, ha csak egyszer történik meg – bár ezt nem tudhatjuk, és ahogyan a történelemtanárom mondogatta, nem érdemes azzal játszani, hogy mi lett volna, ha, mert olyan már úgysem lesz. Szóval Petra elkezdett féltékeny lenni Juditra, azt hitte, Feri már csak miatta szexel vele, őt biztosan vonzóbbnak tartja, ő biztosan jobb az ágyban. Mindeközben elkezdett dühös lenni Ferire, amiért az egy másik nővel is szexel. Feri bevallotta, neki azért annyira nem volt rossz ez a helyzet, de nem akarta elveszíteni Petrát. Látta, hogy szomorú a barátnője, de közben Petra mégis felhívta hozzájuk Juditot.

Aztán elmúlt ez a felállás, de a pár szexuális élete már sosem lett a régi. Eleinte még voltak együttléteik, de ezek nem voltak felszabadult, boldog szeretkezések, így egyre ritkábbak lettek, majd megszűntek. Amikor végignéztek az egész kapcsolatukon, az intimitásuk alakulásán, változásán, akkor vált számukra tisztává, hogy kicsit keserűre sikeredett az édes hármas, és ez indította el az elhidegülésüket. Ők végül elváltak. Tanulság lehet a történetükből, hogy érdemes átgondolni, ki miképpen is akarja a hármast, és mi lehet/lesz utána.

A szexuális fantáziák megvalósítása hozhat új színt egy pár életébe, intimitásába, ám fontos, hogy mind a ketten akarják ezt a megvalósítást, és ha időközben mégis rájönnek, hogy ez nem a kívánt célt hozza magával, akkor nyugodtan vissza lehessen táncolni.

Nincs ez másképpen a hármas szex esetében sem. Lehet, hogy ezen a téren a közös fantáziálás is pezsdítő lehet. Nem biztos, hogy egyből be kell hívni valakit az ágyba harmadikként, lehet, hogy elég az is, ha csak elképzeljük, beleéljük magunkat a fantáziába.

Azt gondolom, nem rossz, ha megosztunk egy-két dolgot a partnerünkkel arról, hogy mire is vágynánk az intimitásban. Sosem lehet tudni, lehet, hogy ő is pont arról fantáziál, arra vágyik, mint mi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top