Mindennapok

Kvíz: Derítsd ki, mennyi a mentális életkorod!

Egy rövid játék, amivel tesztelheted, milyen állapotban van a memóriád.

Kislány koromban eszméletlen penge voltam a memóriajátékokban. Emlékszem, a szüleim csak pislogtak, amikor memóriakártyás játékot játszottunk, mert szinte mindig tudtam, melyik figura párját hol kell keresni. Aztán teltek az évek, nyomot hagyott az elmémen a sok iskolai magolás, a stressz meg az idő múlása, és ma már ott tartunk, hogy ha kettőnél több dolgot kell vásárolnom a boltban, el sem indulok lista nélkül, mert az tuti, hogy különben valamit elfelejtek. Ez van, túl sok információ zubog keresztül az agyunkon nap mint nap, és az elme okos: szelektál, hisz az a dolga, hogy megkönnyítse számunkra az eligazodást a világban. A gond akkor van, amikor jótékonyan kikukázza a memóriánkból azt is, ami pedig fontos lenne.

Saját tapasztalatom szerint azonban ha egy kicsit pihenő üzemmódba kapcsoljuk az agysejtjeinket az egész heti hajtás után, elkezd megint jobban menni az emlékezés. Hoztunk egy rövid memóriajátékot, hogy ti is tesztelhessétek, milyen állapotban van pillanatnyilag az emlékezetetek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top