Mindennapok

Mennyire ismered az Omega együttest? – kvíz

Te mennyit tudsz az úttörő Omega együttesről?

Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében. Mintegy 50 éve, elsőként jelent meg önálló albumuk Magyarországon. De vajon mennyit tudsz még róluk?

Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án.MTI/Mohai Balázs

Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án.
MTI/Mohai Balázs

Az Omega együttes már csak azért is úttörőnek számít, mert például:

  • 1969-ben az övék volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow.
  • Elsőként jutottak ki az Egyesült Királyságba, és a magyar együttesek közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük itthon.
  • Az Omega volt az első együttes, melyet a Magyar Állami Hangversenyzenekar kísért (1973-ban), valamint a magyar együttesek közül nekik volt először digitális stúdiójuk.
  • Elsőként jelent meg CD-je (1988), és DVD-je (2000). 
  • Az Omega tagjai léptek fel elsőként egységes színpadi ruhában és az együttes koncertjein használtak először füstgépet, lézershow-t, valamint a látványelemek kiegészítésére kivetítőt.
  • Egyedüliként négyszer koncerteztek a Puskás Ferenc Stadionban (korábban Népstadionban), ebből háromszor önállóan. A Kisstadionban szintén ők játszottak a legtöbbször.

Nézzük, mennyire ismered őket! Kattints Illúzió oldalára, válaszold meg a kérdéseket. Ha tetszett, oszd meg te is, hogy mások is szórakozhassanak, és még jobban megismerjék ezt a méltán népszerű zenekart!

Tudj meg többet az Omegáról cikkeinkből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top