Sztárok

Benkő László: „Félek attól, mi derülne ki”

Benkő László a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Terror Házában középiskolásoknak tartott tárlatvezetésen elárulta, a kultúrpolitika által „támogatott” együttesként sem volt szabad az élete.

Benkő László, az Omega együttes billentyűse a mai napig nem meri megnézni a róla készült jelentéseket – írja a Blikk.

„Mindig volt velünk egy ügyelőtiszt, aki mindenről jelentett, arról, mit ettünk, mit ittunk, kivel beszéltünk… Félek attól, mi derülne ki. Nem szeretnék azzal szembesülni, hogy valakiről, akivel együtt nőttünk fel, együtt gondolkodtunk, együtt éltük az életünket, kiderüljön, hogy besúgó volt, és elárult minket” – mondta Benkő László.

Fotó: smagpix

„A mai napig összerándul a gyomrom, amikor átmegyek a határon, mert előjönnek az emlékek idézte fel a múltat Benkő László –, mehettünk ugyan, de azért mindig görcsben volt a gyomrunk, hogy nem lesz-e baj, nem történik-e valami, ami miatt visszafordítanak minket. A mostani gyerekek, akikkel most végigmegyek a kiállításon, szerencsére el sem tudják képzelni, milyen volt a határsáv vagy a húsz év várakozás egy Trabantra.”

(Nyitó kép: smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top