Mindennapok

Ötvenszer ment vécére egy nap, 25 kilót fogyott a nő

A nőnek már egy apró falat is borzasztó kínokat okozott.

Egy nő majdnem belehalt egy ritka betegségbe, mely miatt legalább ötven alkalommal kellett vécére mennie egy nap. A súlyvesztesége 25 kiló volt 10 hét alatt.

A nőnek már egy apró falat is borzasztó kínokat okozott. Fotó: unsplash

A nőnek már egy apró falat is borzasztó kínokat okozott. Fotó: unsplash

A 37 éves Trudi Stonard fekélyes vastagbélgyulladást kapott, a ritka betegség a végbél és a vastagbél gyulladását okozza. A kór mindössze 25 hét alatt életveszélyessé vált, ezért a sebészek hat órát töltöttek a gyulladt bélrész eltávolításával. Az édesanyánál 2014-ben kezdődtek a panaszok, először extrém hasi fájdalmakkal. Már egy csomag ropi elfogyasztása is szörnyű kínokat okozott neki. Először irritábilis bél szindrómával (IBS) diagnosztizálták félre, de Trudi végig attól tartott, betegsége ennél sokkal súlyosabb, ugyanis volt, hogy vért is ürített ebéd után. Már egy falattól is vécére kellett rohannia. Ennek ellenére ételmérgezéssel küldték haza a kórházból.

Két nappal később Trudi összeesett a fájdalomtól, anyja hívta rá a mentőket. Ekkor már 25 kilót fogyott, volt, hogy 53 alkalommal kellett a vécére mennie. Hihetetlenül gyors súlyvesztesége miatt kisfia nem mert a közelébe menni, mert nem ismerte fel saját anyját, sokan pedig anorexiásnak hitték.

Rengeteg vizsgálaton ment keresztül, köztük kolposzkópián is, mely során egy kamerát juttattak a beleibe, ekkor jött a diagnózis. Mivel a sok gyógyszer nem hatott, 2015. februárjában kioperálták a vastagbelének egy részét, és sztómazsákkal pótolták. Legnagyobb meglepetésére júniusra babát vátr, a kisfiú egészségesen jött a világra. Trudi mára megtanulta elfogadni a sztomáját.

(via)

Cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top