Mindennapok

Elbúcsúzott halott apjától, majd a koporsója mellett vette feleségül menyasszonyát

Az indonéz férfi szentül hiszi: apja végig ott volt velük és áldását adta a frigyre.

Egy indonéz férfi szertartásosan elbúcsúzot elhunyt édesapjától, majd feleségül vette menyasszonyát – ugyanazon a napon és ugyanott. Úgy, hogy az apja teste végig ott volt mellettük. Az elsőre bizarr ötlet mögött megható történet húzódik. Romadhoni Putra Pratama és menyasszonya eredetileg elhalasztották az esküvőjüket a koronavírusra tekintettel. A férfi apja azonban sportolás közben szívrohamot kapott és elhunyt. Pratama nagyon-nagyon szerette volna, hogy az apja lássa a házasságot és a helyi hagyományoknak megfelelően áldását adja rá, így menyasszonyával úgy döntöttek, mégis összeházasodnak, méghozzá közvetlenül a temetés után. Így is történt: egy helyszínen követte egymást a két szertartás július 11-én, Samarinda városában.

“Bár elhunyt, hiszem, hogy apa szelleme ott volt a teremben, hogy megáldja a szertartást” – mondta a férfi a helyi sajtónak. Hozzátette: biztos benne, hogy apja köztük marad és látja majd az egész életét. A döntést egyébként a helyi vallási elöljáró is támogatta.

Forrás: LAD Bible

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

Még több hír Indonéziából

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top