nlc.hu
Mindennapok

Vízért könyörgő mókus

Kirándulótól könyörgött vizet a szomjas mókus – videó

Az elsőre végtelenül cukinak tűnő jelenet láttán azért kíváncsiak lennénk a szakértők és az állatvédők véleményére, hogy most inkább sírjunk, olvadozzunk, vagy épp nevessünk.
Mókus - Fotó: Getty

Nem rég bejárta a netet a rendhagyó videó, amiben az látható, ahogy egy amerikai mókus szinte a két mellső lábát imára kulcsolva ugrál egy turista előtt, így könyörög nála vízért, akinél meglátja a vizes palackot. A turista végül ad a szomjazó kis mókusnak, aki elképesztő lendülettel issza a vizet.

Bár a felvétel elsőre nagyon mókásnak tűnik, amitől egyszerre elolvadunk, a képsorok mégis felvetnek néhány nyugtalanító gondolatot, többek között azt, hogy egy mókus hogyan jut annyira kiszolgáltatott helyzetbe, hogy az emberek palackozott vize lesz számára az egyetlen tápanyagforrás. Mi történhetett ezzel a szerencsétlen mókussal? Vajon életben marad ezek után, mennyire veszélyes mindez, és így tovább.

(via)

Még több cuki mókus az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top