Mindennapok

9 piroson ment át az ittas budapesti terepjárós: a rendőrök alig bírták lekapcsolni

A budapesti éjszakában szabálytalankodó, 34 éves Nissan terepjárós sofőr annyi különböző szabályszegést és szabálysértést elkövetett, hogy büntetőpontjai alapján ötször is elvehetnék a jogosítványát.
Piros lámpa - Fotó: Pixabay

Összesen 93 büntetőpontot gyűjtött össze egy sofőr az I. kerületi Alagút utca és az V. kerületi Széchenyi utca között, amiért a rendőrök ötször is elvehetnék a jogosítványát.

Mindezt úgy sikerült, hogy míg a rendőrök utolérték, a járőrautó fedélzeti kamerája rögzítette július 17-én, hogy a sofőr 11 közigazgatási szabályszegést követett el: az autós 9 piros lámpán hajtott át, valamint figyelmen kívül hagyott 2 behajtani tilos táblát.

Az ittas sofőrnek 11 szabálysértésért is felelnie kell, többek között:

  • nem állt meg a rendőri jelzésre
  • 3 alkalommal a szembe jövő sávban közlekedett
  • 3 esetben a buszsávban ment
  • 2-2 esetben nem állt meg a stop táblánál
  • átlépte a záróvonalat.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei miután megkülönböztető jelzést használva utánamentek, végül az V. kerületi Széchenyi utcában állították meg a Nissan terepjárót. Amikor a sofőr kiszállt, megszondáztatták és kiderült, hogy a 34 éves férfi korábban alkoholt fogyasztott – áll a rendőrség közleményében.

Még több rendőrségi eset a budapesti utakon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top