Aktuális

Megbilincseltek és a rendőrautó elejére nyomtak a rendőrök egy biciklis nőt Budapesten

A rendőrség szerint miután a nő áthajtott a piroson, ellenszegült az intézkedésnek, és megrúgta az egyik járőrt. Megdöbbentő videó.
biciklis nő rendőri intézkedés

Megbilincseltek és a rendőrautó motorháztetőjére nyomtak egy biciklis nőt a rendőrök Budapesten, miután áthajtott a piros lámpán. A fiatal nő eközben fájdalmai miatt kiabált, és segítséget kért. Erről egy járókelő készített videót, amely az Indexen jelent meg.

Az előállítás előzményei nem láthatók a videón, így nem tudni pontosan, mi történt korábban, és mennyire jogszerű a rendőrök intézkedése, de a képsorok elég megdöbbentőek:

„Elő fogom állítani higgye el. Ne velem szórakozzon, ne a hatósággal szórakozzon. Mit képzel magáról? Magának mindent lehet? Kérdezem!”

– kiabálta az egyik rendőr.

A videó készítője szerint a segítségért kiabáló nőt végül megbilincselve elvitték.

A rendőrség az esettel kapcsolatban azt közölte az Indexszel, hogy a rendőrök május 16-án intézkedtek a biciklissel szemben, aki áthajtott a piroson a XI. kerületben, a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésénél.

A biciklis nő nem állt meg a rendőri felszólításra, és tovább akart hajtani. Nem volt hajlandó magát igazolni, majd valótlan adatokat diktált be, a személyazonosságát csak a rendőrautóban árulta el.

A rendőrség szerint a nő többször ellenállt az intézkedésnek, kiabált, és az egyik járőrt megrúgta. Az erőszakos fellépése miatt alkalmaztak vele szemben testi kényszert és bilincset. Az intézkedés során a nőnek személyi sérülése nem keletkezett.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a nőt előállították, valamint feljelentést tettek ellene a tilos jelzésen való áthaladás miatt.

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy az ügyben a XI. kerületi rendőrkapitány vizsgálatot rendelt el, arra keresik a választ, hogy a járőrök a helyzetnek megfelelően és arányosan jártak-e el.

(Kiemelt kép: Képernyőfotó/Indavideó)

További hírek vitatott rendőri intézkedésekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top