nlc.hu
Mindennapok

Kilátás idegenek ablakából

Ezen a weboldalon élőben nézheted, milyen a kilátás totál idegenek ablakaiból

Egészen magával ragadó élmény, ahogy Indiától Kanadáig idegenek ablakán kukucskálhatsz ki a Window Snap nevű oldalon.
Window Swap kilátás idegenek ablakain

Az elmúlt években egyre könnyebb felfedezni a világot úgy, hogy ki sem lépünk a lakásunkból, köszönhetően például a Google Utcaképnek. Egy szingapúri házaspár most egy sokkal személyesebb virtuális utazási lehetőséget talált ki a karantén alatt: kinézhetsz egy idegen ember ablakán.

A Window Swap tulajdonképpen az ablakod megosztása, azt láthatják a netezők, amit te is, ha kipillantasz az ablakon. Bárki megoszthatja az ablakát, de akkor is megnézheted másokét, ha nem regisztrálsz.

Egészen magával ragadó élmény véletlenszerűen Londonból Indiába, Olaszországból Kanadába ugrálni, és kifelé bámulni egy idegen ablakán, mintha mi is ott ülnék a lakásában. Igazából ez sokszor nem több, mint egy webkamera, de az ablak egészen intimmé teszi a kukucskálást.

Egy dologra azonban érdemes figyelni, ha úgy döntesz, megosztod az ablakodat. Néhányan úgy állították be a kamerájukat, hogy látszik az erkély, az udvar vagy olyan részlet, ami egyáltalán nem az utcaképhez, hanem a magánszférához tartozik. Ezt a hibád ne kövesd el, védd a privát szférádat.

Még több pazar kilátás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top