Mindennapok

Idén nem lesz Budapest Pride-felvonulás

A szervezők a járványhelyzet miatt mondták le a felvonulást, a Pride-fesztivált azonban megtartják.

A 25. Budapest Pride Fesztivált változatlanul megtartják a szervezők, ám a koronavírus-járvány miatt felvonulás nem lesz. Majercsik Johanna, a Budapest Pride sajtószóvivője honlapjukon azt nyilatkozta:

Természetesen nem fogunk húszezer embert egy helyre csődíteni. A környező országokban és a hazánkban növekvő esetszámokhoz nekünk is igazodnunk kell, hiszen a fő célunk mindig is az volt, hogy a Felvonulás szabadon és biztonságosan valósuljon meg – kordonok nélkül, előtérbe helyezve a közösségi és a civil összefogást, erősítve az alulról szerveződő mozgalmakat és az érdekérvényesítést, garantálva a résztvevők biztonságát.” 

Tavaly még nem volt koronavírus-járvány (Fotó: Budapest Pride)

Tavaly nem volt akadálya a felvonulásnak (Fotó: Budapest Pride)

Az idei Pride-fesztivál szlogenje, hogy „Vedd vissza a jövőd” és a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az LMBTQ embereket érő jogi és társadalmi diszkriminációkra.

Bízunk benne, hogy mivel ebben az évben a Felvonulás nem viszi el a reflektorfényt, nagyobb figyelem esik majd a Budapest Pride Fesztivál valódi erejére: a közösségépítő programokra, a közös tanulásra, egymás megismerésére, a párbeszédek kezdeményezésére és a hidak építésére. Hiszen ezért csináljuk – hogy önszerveződésre, közösségek építésére, önmagukért való kiállásra bátorítsuk a társadalom minél több tagját” – közölte a szóvivő.

Budapest Pride:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top