Mindennapok

Rejtély, miért nem beszél a háromnyelvű családban élő kisfiú

Lehet, hogy a család többnyelvűsége okoz Bennek gondot, de az sem kizárt, hogy artikulációs problémái miatt késik a beszédfejlődése.

Cserháti Tamara volt szépségkirálynő egy évvel ezelőtt arra lett figyelmes, hogy kisfia, Ben nem úgy fejlődik, ahogy a vele egyidős társai. A kisfiú nem mondott szavakat, még az állathangok utánzásával sem próbálkozott. A család ezért rengeteg szakembert és terapeutát felkeresett, hogy kiderítsék: mi lehet az oka annak, hogy Ben nem beszél.

Tamara a Fókusznak elmondta, a család a kezdetektől figyelt arra, hogy mindenki csak a saját anyanyelvén beszéljen a gyerekkel – ő magyarul, a férje pedig héberül. A szülők egymás között pedig angolul társalognak.

Az, hogy 3 nyelvet hall egyszerre a kisfiú, késleltetheti a beszédfejlődést, édesanyja ennek ellenére további kivizsgálásokra is elvitte Bent. Kiderült, látása és hallása rendben van a kisgyereknek, viszont többféle ételintoleranciával küzd. Nem ehet glutént, laktózt, burgonyát, rizst és tojást sem. Nem csoda, hogy ez fenekestül felfordította a család életét, de mostanra minndannyian átálltak a speciális táplálkozásra.

Emellett Ben lovagol és speciális mozgásterápiára kezdett járni. A játékos feladatok hatására néhány szót már mondogat. A jövőben hallásterápiára is szeretnék elvinni, és édesanyja azt reméli, mindez meghozza a várt eredményt majd.

Fontos és érdekes írásaink a gyerekek beszédfejlődéséről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top