nlc.hu
Mindennapok

Könyvtárbővítési pályázat

Féláron juthatnak új könyvekhez a hazai könyvtárak

A TINTA Könyvkiadó pályázatán féláron szerezhetnek szótárakat és más kiadványokat a könyvtárak.
Könyvtár

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki iskolai- és közkönyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50 százalékos kedvezményes pályázati áron.

A 2020-as Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázat célja a magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére.

A TINTA Könyvkiadó – mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója – ezért pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázat:

  • A kiadó vállalja, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió forintig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.
  • A pályázaton részt vehet minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, illetve fenntartója.
  • Egy könyvtár, intézmény vagy alapítvány 15 ezer és 200 ezer forint közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15 ezer forintot.
  • A Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatra 2020. október 5-től november 15-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. 

A pályázatról bővebb információ, a pályázható szótárak, kiadványok listája a Tinta Könyvkiadó honlapján található.

Csodálatos könyvtárak az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top