nlc.hu
Mindennapok

Koraszülött

Akkora volt a koraszülött kisfiú, mint a Superman akciófigura

A kisfiú bebizonyította, hogy ő is szuperképességekkel rendelkezik, anyja azóta minden évben lefényképezi a Superman játékkal.

Egy koraszülött kisfiú születése pillanatában pont akkora volt, mint a DC Comics szuperhősének akciófigurája, amelyet apja vásárolt neki. Logan Ray ugyanis mindössze a 23. terhességi héten született. A baba csupán 0,6 kg  és 12 cm volt, pont akkora, mint a Superman figura. (A róluk készült képek megtekinthetőek a Ladbible oldalán.)

Akkora volt a koraszülött, mint egy Superman akciófigura.

Akkora volt a koraszülött, mint egy Superman akciófigura (Fotó: Unsplash)

Logan azonban bebizonyította, hogy legalább akkora szupererővel rendelkezik, mint az akcióhős, ugyanis 105 napos kórházi tartózkodás után hazamehetett. Most négyéves, és édesanyja minden évben lefotózza az akciófigurával, hogy megünnepelje, milyen messzire jutott a fia.

„Mindig is egy szuperhős volt, még akkor is, amikor még alig fél kilós volt. Kemény fickónak neveztem” – mondta el az anyuka egy interjúban.

A koraszülés azután következett be, hogy kiderült, az anyukának inkompetens méhnyaka van, ami egy olyan egészségügyi állapot, amikor a méhnyak egy rövid időre megnyílik, és ez gyakran a nők vetélését okozza. Bár az orvosok megkísérelték visszazárni a méhnyakat, a műtét sikertelen volt, ezért felkészítették a kismamát a legrosszabbra. Az anyának ezután 20 napig ágyban kellett maradnia úgy, hogy a feje mindig alacsonyabban helyezkedett el, mint a lába.

A kisbabának születése után két agyvérzése volt, a szívében két lyukkal született, de sérvvel és húgyúti fertőzéssel is küzdött. 11 hetes korában lézeres szemműtéten is átesett, nehogy megvakuljon. Ma már azonban kutya baja sincs!

Történetek a koraszülött intenzívről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top