nlc.hu
Mindennapok

44 év után találta meg a családját

2 éves korában elszakították a családjától, 44 évvel később talált rájuk

A dél-koreai származású, amerikai nő 44 éven keresztül kutatott a családja után, most végre megtalálta a szeretteit.
44 év után talált rá a családjára

A 46 éves Denise McCarty utoljára 2 éves korában látta a családját, amikor egy dél-koreai piacon elszakították őket egymástól. Az amerikai Springfieldben élő nő most, 44 évvel később talált rá a szeretteire.

A dél-koreai születésű McCarthy évtizedeken át kutatott a rokonai után, de egészen 2016-ig eredménytelen volt a keresés. Akkor viszont Dél-Koreában járt, és elvégeztetett egy DNS-vizsgálatot egy olyan programban, amely a koreai örökbefogadottaknak segít a vér szerinti családjuk megtalálásában.

Néhány hete kapott egy telefont, és közölték vele, hogy megtalálták a rokonait, mert az édesanyja is bejelentkezett a programba. Néhány nappal később videótelefonon keresztül beszélhetett az édesanyjával, a bátyjával és az ikertestvérével. Megható pillanatok a nagy találkozásról:

Az egymásra találás után a Sang-Ae néven született nő megtudta, hogy őt és testvérét, Sang-Hee-t a szöüli Namdaemun piacon szakították el a nagymamájuktól. Sang-Hee-t két nappal később megtalálták, de ő árvaházba került.

1976-ban fogadta örökbe egy amerikai házaspár, akiknek azt mondták, hogy a gyereket magára hagyták a szülei a kórházban, mert beteg volt. McCarthy 78 éves vér szerinti édesanyja azt mondta, sosem adta fel a keresést, hogy egyszer megtalálja a lányát.

A család most azt reméli, hogy miután alábbhagy a koronavírus-járvány, személyesen is találkozhatnak.

(UPI)

(Kiemelt kép: YouTube/KOREA NOW)

Még több megható egymásra találás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top