nlc.hu
Mindennapok

Meseterápia felnőtteknek

Meseterápia: hogyan illeszd be a mindennapokba?

Ha a mindennapi stresszoldás, a léléknyugtatás a célod, a te életedben is van helye a meseterápiának.
Mesekönyv

A művészetek terápiás hatásáról már sokan hallottak, de gyakran összekeverik, pontosan miről van szó. Megkülönböztetünk művészetterápiákat és művészet-pszichoterápiákat. Előbbi nem is igazán terápiás folyamat, annyi a lényege, hogy az alkotástól vagy az alkotás befogadásától jobban érzed magad, oldódik a feszültséged. A művészet-pszichoterápiát viszont célzottan mentális problémákra és betegségekre alkalmazzák a szakemberek, főleg pszichiáterek és pszichopedagógusok.

Az egyszerű, bárki számára elérhető meseterápiát akár otthon, magadtól is elkezdheted. Ha a mindennapi stresszoldás, a léléknyugtatás és lélekemelés, a nyugodtabb élet és a pihenés a célod, akkor hajrá, a te életben is van helye a meséknek. Ez megelőző jelleggel is alkalmazható. Ám ha komolyabbak a szorongásaid, akkor kérj szakembertől segítséget.

Mivel a mesék alapvetően jövőbe mutató szöveget jelentenek, és a legtöbb esetben személyiségfejlődésről számolnak be, értő olvasás mellett az ember saját életére is átvetíthetők. A mesék éppen ezért nemcsak a jobb közérzet elérésében segíthetnek, hanem utat mutathatnak a problémák megoldásához, a tisztánlátáshoz is.

Ha kíváncsi vagy, hogyan segíthet még az otthoni meseterápia, olvasd el a Szénablogja blog bejegyzését.

Még több cikk a meseterápiáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top