nlc.hu
Mindennapok

Anglia: júniusban feloldhatják a távolságtartást

Júniusban véget érhet a társas távolságtartás Nagy-Britanniában

A járványügyi adatoktól függ majd, hogy az emberek végre egy méternél közelebb mehetnek-e egymáshoz bő egy hónap múlva.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint jó az esély arra, hogy május 17-én enyhíthetnek a járvány miatt bevezetett utazási korlátozásokon, június 21-gyel pedig fel lehet oldani a távolságtartási szabályokat, vagyis az embereknek nem kell majd legalább egyméteres távolságot tartani. Természetesen minden attól függ, hogyan alakulnak a járványügyi adatok, de egyelőre kedvezők a kilátások, a napokban például meghaladta az 50 milliót a koronavírus ellen beadott első és második oltási dózisok együttes száma Nagy-Britanniában.

A korlátozó intézkedések oldásának következő szakaszában, vagyis május közepén Nagy-Britanniában újra megengednék, hogy a vendéglátóhelyek zárt térben is fogadhassanak vendégeket, és – ahogyan korábban is írtuk – ha minden jól alakul, akkor a külföldi utazásokra vonatkozó korlátozásokat is lazítanák, de nem akarnak semmit sem elkapkodni, mert nem szeretnék, hogy a vírus máshonnan ismét bejusson az országba.  Jelenleg Angliából – nagyon kevés számú, nyomós indok kivételével – nem szabad külföldre utazni, és hasonló szabályozás érvényes az Egyesült Királyság többi országában is.

(via 444/BBC)

Társas távolságtartás

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top