nlc.hu
Mindennapok

Bezárt a covid-osztály San Marinóban

Egyetlen beteg maradt, San Marinóban bezárták a Covid-19 kórházi osztályt

A Szputnyik és Pfizer oltásoknak tulajdonítják a sikert.
Egyetlen beteg maradt, San Marinóban bezárták a Covid-19 kórházi osztályt

Egyetlen beteg maradt San Marino Köztársaság kórházában, ezért bezárták a Sars-CoV-2 vírussal fertőzötteknek fenntartott osztályt – jelentette a miniállam egészségügyi intézete csütörtökön.

A 34 ezres köztársaságban az utóbbi napon egyetlen új beteget regisztráltak. További négyen vannak még lélegeztetőgépen, de teszteredményük már negatívnak bizonyult. Házi karanténban 31 ember van.

A kedvező járványadatokat a márciustól indított oltási kampány sikerének tulajdonította Alessandra Bruschi a helyi egészségügyi hivatal (ISS) igazgatója.

San Marinóban az orosz Szputnyik V vakcinát, valamint az amerikai-német Pfizer-BioNTech oltóanyagot használják, amelyet Izraeltől vásároltak. A lakosság több mint hetven százalékát már beoltották a vakcina első adagjával, több mint a fele pedig már a második adagot is megkapta.

Az ISS vezetője közölte, hogy a Covid-19 osztály bezárása után a kórházi kezelést igénylő, esetleges következő betegeket elszigetelik, de nem tartanak fenn nekik külön szárnyat San Marino kórházában.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top