nlc.hu
Mindennapok
Közösségi kiállás a szivárványszínű ház mellett

Szivárványszínűre akarta festeni a házát, megfenyegették

Szomszédok segítettek a szivárvány színeire befesteni annak a férfinak a házát, akit hetekkel korábban egy homofób csoport otthonában próbált megfélemlíteni.

Egy színpompás frizuráiról ismert ausztrál fodrász, Mykey O’Halloran nemrég vásárolt egy tengerparti házat, és úgy döntött, szükség lesz egy kis átalakításra, és szivárványszínűre festi azt. Ez viszont nem tetszett mindenkinek a helyiek közül, március közepén öt dühös férfi dörömbölt az ajtaján. Állítólag a konyháján dolgozó szobafestőtől tudták meg mik a tervei, és megfenyegették, hogy ne merészelje azt keresztülvinni. Mykey O’Hallorant természetesen nagyon megviselte, hogy saját otthonában támadtak rá, és sértegették.

Egy hónappal később azonban több mint 100 ember jelent meg, ecsetekkel a kezükben, hogy kékre, zöldre, sárgára, narancssárgára, lilára és rózsaszínre fessék az otthonát. O’Halloran pedig végre úgy érezte, nem maradt magára, igenis vannak, akik támogatják és kiállnak mellette.

A 47 éves Linda Wilson is azok között volt, akik megjelentek, hogy segítsenek a festésben, mert úgy érezte, fontos biztosítania szomszédját arról, hogy ő is mellett át, hogy szolidáris vele. „A történtek legfőbb tanulsága az, hogy ne hagyd, hogy zsarnokok megmondják, hogyan kell élned az életed, tarts ki az igazad mellett. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga lehessen, hogy  szabadon felvállalhassa és kifejezhesse önmagát.”

(via Yahoo!Lifestyle)

szivárvány

Fotó: Pexels

Színes otthonok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top