nlc.hu
Mindennapok

Hosszú Katinka újra edz, érmeket akar még nyerni

Hosszú Katinka: „Érmeket akarok még nyerni!”

Hosszú Katinka nem vonul vissza, újra elkezdett edzeni, és még idén szeretne versenyezni is.
Hosszú Katinka

Hosszú Katinka másfél hete kezdett újra edzeni, és tervei szerint még idén versenyezni is fog. Azt még nem tudja, hogy a két hónapos pihenő után mennyi idő alatt tud formába lendülni, de akár a decemberi rövidpályás világbajnokságon is rajthoz állhat – erről a háromszoros olimpiai bajnok nyilatkozott a Blikknek.

Az Iron Lady beszélt arról is, hogyan érintették az olimpia utáni kritikák, bántó kommentek.

Szerintem a családomnak és a barátaimnak, a hozzám közel állóknak rosszabb volt ez az időszak. Úgy érzem, engem annyira nem viselt meg. Sokkal inkább az bántott, hogy utólag tudom, mi volt a probléma Tokióban, mit kellett volna másként csinálni. Persze, két hónappal az olimpia után mindenki okosabb, én is. A Covid nagyon megnehezítette a mindennapjaimat, nem mondom, hogy másokét nem, de nekem tényleg a versenyzésre épült a felkészülésem. Azt viszont megtanultam, hogy nekem is kell pihennem. Japánban nagyon fáradtnak éreztem magam, de még meg akartam csinálni lendületből, ha nincs verseny, minél több edzéssel, minél komolyabb kondival. Ez – sajnos – akkor ennyire volt elég

– mondta Hosszú Katinka, aki úgy érezte, nagy szüksége volt már a pihenőre, de a vége felé már szívesen beugrott volna a medencébe.

Azt is egyértelművé tette, hogy még nem a visszavonulásra készül: „Továbbra is szeretek úszni, érmeket akarok még nyerni!”

„Idővel biztosan meg kell majd szoknom, hogy a sport háttérbe szorul, de még versenyezni akarok. Remélem, minél hamarabb visszatérhetek” – fogalmazott Hosszú Katinka.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hosszú Katinka az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top