nlc.hu
Mindennapok

Pánik és halálesetek a texasi fesztiválon

Több száz sérült és nyolc halott egy texasi fesztiválon

A fesztivál további két napját lemondták a szervezők.

Legalább nyolcan meghaltak és sokan megsérültek helyi idő szerint pénteken, a Texas állambeli Houstonban rendezett Astroworld nevű zenei fesztiválon kitört pánik nyomán, írja az MTI. 

Az ABC13 televízió értesülése szerint  a tömegben többeket agyontapostak. A helyi hatóságok egyelőre azt közölték, hogy az ügyben vizsgálat indult, a houstoni rendőrség parancsnoka, Troy Finner pedig óvott attól, hogy bárki korai következtetéseket vonjon le, hozzátéve, hogy az este folyamán még nem derítettek ki mindent.

Travis Scott az Astroworld Music Fesztiválon / Fotó: Profimedia

Travis Scott az Astroworld Music Fesztiválon / Fotó: Profimedia

Az ABC13 a houstoni tűzoltóság parancsnokára hivatkozva azt közölte, hogy körülbelül 50 ezer néző lehetett a szabadtéren rendezett koncerten. Samuel Pena újságíróknak azt is elmondta, hogy 17 embert szállítottak kórházba, másokat pedig a helyszínen láttak el.

A fesztivál szervezői egyelőre nem reagáltak a megkeresésekre, a további programokat lemondták. A halálos áldozatok nevét és korát nem hozták nyilvánosságra, Linda Hidalgo, a texasi Harris megye bírája azonban azt mondta, egyikőjük mindössze tíz éves volt.

A BBC írása szerint a tragédia akkor történt, amikor a tömeg Travis Scott koncertje alatt megindult a színpad felé, és többen pánikba estek. Scott többször is megszakította a koncertet, többször mentőautó jött egy-egy sérült vagy pánikba esett emberért, végül a szervezők leállították a koncertet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top