nlc.hu
Mindennapok

Fagyállót itatott apósával

Fagyállót itatott apósával, tragédia lett a vége

Egy szentesi férfi úgy döntött, eltávolítja a családból az alkoholista apósát. Emberölés a vád.

Tavaly szeptemberben látogatta meg apósát egy szentesi férfi. Egy csomag is volt nála, amelyet – állítása szerint – az apósék postaládájánál talált. A csomagot az apósnak címezték, rajta a felirat: „Utólag is boldog születésnapot kívánunk. Fogadd sok szeretettel: Jóska és Miska.

Egy csatos sörösüvegben ital volt az ”ajándék”. Az idős férfi megitta, majd másnap reggelre rosszul lett. Felesége mentőt hívott, kórházba vitték, ám ott néhány nap múlva elhunyt. Kiderült, hogy fagyállót ivott, azt csomagolta be neki valaki úgy, mintha a születésnapjára készült ajándék lett volna.

Fagyállót tartalmazott a sörösüveg (Fotó: police.hu)

Fagyállót tartalmazott a sörösüveg (Fotó: police.hu)

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kiderítették, hogy hogyan került hozzá a mérgező anyag, azt ugyanis nem ”Jóska és Miska” küldték, hanem az elhunyt férfi veje.

Az akkor 35 éves férfi kihallgatásán elismerte, hogy zavarta apósa alkoholista életmódja, és eldöntötte, hogy valahogy eltávolítja őt a családból. Azt tervezte, hogy megöli őt, hónapokig gondolkodott rajta, hogyan végezzen vele. Arra jutott, hogy ha mérgezésnek álcázza a bűncselekményt, akkor nem derül ki, hogy ő tette.

Először 2021-ben, év elején, a februári születésnapja környékén adott a felesége édesapjának fagyállóval kevert pálinkát, ettől azonban semmi baja sem lett. Ezért 2021 szeptemberében tömény fagyállót töltött egy ismerősétől kért csatos sörösüvegbe és azt csomagolta be.

A férfi azt állítja, amikor apósa kórházba került, már megbánta, amit tett, szerette volna, hogy a felesége édesapja meggyógyuljon, de tizenkét nap múlva meghalt. A 36 éves, letartóztatásban lévő szentesi férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettel gyanúsítja. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. október 15-én megküldték az ügyészségre – írja a police.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top