nlc.hu
Mindennapok

Biciklismaratonra készül a férfi, akinek négy éve levágta a metró a lábát

Biciklismaratonra készül a férfi, akinek négy éve levágta a metró a lábát

Roman „Rome” Leykin korábban nem nagyon sportolt, most viszont imád versenyezni.

Négy évvel ezelőtt Roman „Rome” Leykin éppen munkába tartott, amikor rohamot kapott, és ráesett a sínekre. A balesetben mindkét lábát elveszítette. A felépülése során kapcsolatba került egy szervezettel, ami a fogyatékossággal élőknek biztosít sportolási lehetőséget, így kezdett el biciklizni, és azonnal beleszeretett, néhány hónapon belül pedig hatvan kilométeres túrát is teljesített.

Állítása szerint egyébként balesete előtt nem volt nagy sportember, néha kosárlabdázott, frizbizett, de mostanra minden megváltozott, 2021-ben már egy maratonon is részt vett, a távot 2 óra 11 perc alatt teljesítette, és 38 induló közül a 12. helyen végzett, most pedig egy újabb megmérettetésre készül. 

A felkészülés jegyében hetente többször legalább 20 kilométert teker kézi kerékpárral, és sok időt tölt az edzőteremben, és reméli, sok hasonló versenyen vehet majd még részt, és sokan merítenek majd erőt a történetéből. „Lesznek hullámvölgyek, de nem ez a fontos, koncentráljatok a jóra. Ha valamilyen nagyobb probléma adódik, akkor azt daraboljátok szét kisebb problémákra, és így sok kis győzelemben lesz részetek” – tanácsolja követőinek.

 

Roman "Rome" Leykin

Fotó: Instagram

(via Yahoo!Life)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top