nlc.hu
Mindennapok

Egyházi iskolák tüntetése a Bazilikánál

Tüntettek az egyházi iskolák is, többezres tömeg volt a Bazilikánál

Nagyjából 300-an voltak a tüntetésen a tanárok több különböző felekezetű intézményből.

November 8. kedden elsősorban az egyházi iskolák pedagógusai, diákjai és szüleik számára szerveztek tüntetést a pedagógusok és az oktatás helyzete miatt aggódók Budapestre. A tüntetés keretében a Deák Ferenc térről a Bazilikához vonult a tömeg, ahol rövid beszédek hangoztak el – írja a Mérce.

A Tanárballagás című rendezvényre délután öt körül több százan gyűltek össze a Deák téren, megtöltve az evangélikus templom előtti teret. Innen fél hatra vonultak át a Bazilikához. A szervezők kiemelték

a vallásos közeg eddig kevésbé érezhette magát megszólítva.

Holott az egyházi iskolák pedagógusai, valamint a konzervatívabb tanárok és szülők, valamint gyerekeik is éppúgy megszenvedik a kormány oktatáspolitikáját.

A tüntetés szervezői hangsúlyozták azt is, hogy nem pártpolitikai alapon szerveződnek – hovatovább a konzervatív, egyházi intézményekben, melyekben tanítanak, számos kolléga a kormánypártok támogatója. Ennek ellenére nem értenek egyet a jelenlegi oktatáspolitikával.

Mire a Bazilikához ért a tömeg, a létszámuk már 1000 fő fölött lehetett. A Bazilika előtt iskolapadokat állítottak a színpadra, ahol Posta István szervező elmondta, hogy a rengeteg támogató mellett 

nagyjából 300-an voltak a ballagó tanárok több különböző felekezetű intézményből.

A számos megszólalás mellett szó volt arról is, szerdán megnyílik egy online felület a tanarballagas.hu oldalon, ahol az öt pontot aláírással lehet támogatni, valamint javaslatot tenni további pontokra. Mikesy azt is elmondta, hogy a javaslatokkal meg fogják keresni az intézményvezetőket, hogy a javaslataikat eljuttassák a döntéshozókhoz.

Tanártüntetés jelkép

Egy diák rajzolja fel a tanártüntetés jelképét egy táblára (Kép: nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top