nlc.hu
Mindennapok

Egyedi bélyeg a postabezárások ellen

Egyedi bélyeggel tiltakozik a postabezárások ellen a polgármester

A II. kerületi polgármester felajánlotta, hogy a bezárásra ítélt posták rezsiköltségét is átvállalják.
Őrsi Gergely polgármester egyedi bélyegei a postabezárások ellen tiltakozva

Október végén jelentette be a Magyar Posta, hogy 210 településen ideiglenesen bezárnak 366 postahivatalt az energiafelhasználás csökkentése érdekében, valamint elküldenek 300 munkavállalót.

A postabezárások a II. kerületet is elérték, ezért Őrsi Gergely polgármester segítséget ajánlott – vette észre a Magyar Narancs. „Ne zárják be a postákat, Budán segítünk nyitva tartani!” – írta a polgármester a Facebookon.

A kerület vezetője jelezte: az önkormányzat ingyen, bérleti díj nélkül biztosítja a Török utcai és a Kelemen László utcai helyiséget a postának, ha nem zárják be azokat. Sőt, ha vállalják a nyitvatartást, ebben a két fiókban a gáz- és villanyszámla kifizetését is átvállalják.

Ha nincs bérleti díj, villany- és gázszámla, akkor nincs miért bezárniuk ezeket a postafiókokat

– írta a polgármester, aki egyelőre nem kapott választ a postának küldött november eleji levelére.

Azóta viszont egyedi tiltakozó bélyeget készíttetett a fiókbezárásokra reagálva, ezeken az olvasható: „De hol adjam fel?”, valamint „De hol fizessem be?”. Pénteken pedig közös tiltakozó levélírást tartanak az egyik bezárásra ítélt postánál.

Szombathelyen is megelégelték, hogy bezár az egyik posta, ezért alternatív postát nyitnak egy lakótelepi nyugdíjasklubban.

(Kiemelt kép: Facebook/Őrsi Gergely)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top