nlc.hu
Aktuális

Postabezárások

Rengeteg postát záratna be a kormány

Eddig 25 ezer lakosra kellett egy posta, a tervek szerint elég lesz egy postahely 30 ezer embernek. Budapesten 55 posta maradna.

Átírná a kormány a postatörvényt, hogy kevesebb postahivatallal is elműködjön az ország: eddig 25 ezer lakosra számítottak egy postahelyet, mostantól 30 ezer lakos osztozna ezen.

Az Mfor erről szóló cikke az 50 ezres Eger városát hozta példának, ahol a jelenlegi törvény értelmében két posta működött, de a jövőben ez egyre csökkenhet.

A Magyar Posta címere Budapest - Pestszentlõrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen.

Budapest, 2020. július 26.
A Magyar Posta címere Budapest – Pestszentlőrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen.
MTVA/Bizományosi: Róka László

Eddig Budapesten a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett mintegy 112 posta állt az ügyfelek rendelkezésére. A 30 ezres szabály alapján viszont a fővárosban elvileg elég lenne a jövőben csak 55 postát üzemeltetni.

Persze ez csak lehetőség és a Magyar Posta dönthet úgy, hogy többet üzemeltet, bár Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pár napja épp arról beszélt, hogy a Magyar Postát rendbe kell rakni és olcsóbban kell működtetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top