Nem Millie Bobby Brown az egyetlen: sztárok, akiknek nagyon fiatalon kérték meg a kezét

nlc | 2023. Április 14.
Az internet népe szerint Millie Bobby Brown túl fiatal ahhoz 19 évesen, hogy menyasszony legyen. Pedig nem ő az első Hollywoodban, aki ennyi idősen már az esküvőjét tervezgette.

Millie Bobby Brown a szemünk előtt nőtt fel. Az egyik pillanatban még 11 éves kislányként berobbant a köztudatba a Stranger Things Elevenjeként, a másikban pedig már 30 évesnek öltöztetik a vörös szőnyegeken, és ő maga is felnőtt nőként viselkedik. Ez persze nem meglepő, hiszen a hollywoodi gyereksztárok átka, hogy kénytelenek gyorsabban felnőni az átlagnál: reflektorfényben élik az életüket, melynek jelentős részét állandóan nyomon követ a média és a közönség; és olyan helyzetekbe kerülnek, melyekkel egy normális kamasznak sosem kellene foglalkoznia.

Így például Millie már 14 évesen kénytelen volt kiadni egy közleményt, mikor 7 hónap után szakított az első barátjával, a 16 éves Jacob Sartoriusszal, miszerint véget vetni a kapcsolatuknak „teljesen közös döntés volt. Mindketten boldogok vagyunk és barátok maradunk”. Csak hogy perspektívába helyezzük a dolgot: nemrég a 47 éves Reese Witherspoon posztolt hasonlót 12 év (!) házasság után. A színésznő szerelmi életét (is) tehát állandóan monitorozza mindenki, olyannyira, hogy a gyereksztár élete első csókját is a kamerák előtt élte át. A Stranger Things első évadában épp 11 éves volt, mikor Elevenként a Mike-ot alakító Finn Wolfhard és közte elcsattant egy puszi. Az élmény egészen szürreális lehetett a kislány számára, hiszen mint mondta, „az apám végignézte az egészet, ott volt az egész családom, a világ legkínosabb dolga volt”.

Most pedig az egész internet azzal foglalkozik, hogy a 19 éves színésznőt eljegyezte az egy évvel idősebb szerelme, Jake Bongiovi (igen, Jon Bon Jovi fia), akivel amúgy Millie az Instagram-üzenetei között találkozott először. Itt is jelentette be a hírt, miszerint három év után Jake megkérte a kezét. „Három nyár óta szeretlek, mindet akarom” – osztotta meg Millie Taylor Swiftet idézve a fotót, amin a vőlegénye átöleli őt, a kezén pedig egy hatalmas gyémántgyűrű villan meg. A képet látva pedig természetesen mindenkinek lett véleménye a pár eljegyzéséről – melyek leginkább a fiatalságukról szól. Így például olyan reakciók érkeztek a Twitteren, mint „tök cuki, de még nem élt meg három nyarat sem felnőttként”.

Mások viszont inkább a saját halandóságukhoz, öregedésükhöz viszonyították a hírt. Például ilyeneket írtak:

Őszintén szólva még tudunk is azonosulni. Mert hát valóban tudjuk, milyen volt 19 évesnek lenni: éppen túl az érettségin, azt hiszed (bocsánat: tudod), hogy tiéd a világ, és talán már el is kezdted az egyetemet, ezért most azon aggódsz, hogy fog sikerülni az első zh. Legalábbis ilyen volt ez az időszak nekünk, földi halandóknak, akiknek nem kellett már 11 évesen érett felnőtt módjára viselkedni a kamerák ádázul figyelő kereszttüzében. Nem érezhetjük át tehát, min is megy keresztül valójában Millie: hiába 19 éves, attól még tudhatja, ha tényleg rátalált az igaz szerelem.

Fotó: Theo Wargo/Getty Images

Így volt ezzel tavaly Nagy Bogi is, akinek 20 évesen kérte meg a kezét 8 évvel idősebb párja, Marci. Az énekesnő és szerelme másfél éve voltak akkor már együtt, és rengeteget beszéltek arról, hogy közösen képzelik el a jövőt. „Hogyha tudod, hogy vele szeretnél maradni, akkor egyszerűen úgyis tudod” – mesélte Bogi a Reggeliben, aki a saját eljegyzésének bejelentése alatti kommentszekcióban küzdött a korát kritizáló hozzászólásokkal.

Ilyen megjegyzések csúfították el a gratulációk sorát, de Bogi nem gondolja magát túl fiatalnak magát az eljegyzéshez, de még az esküvőhöz sem. „Szerencsére mindketten egészséges szülői háttérből jöttünk, így helyén tudjuk kezelni ezeket a dolgokat. Van köztünk nyolc év korkülönbség, de egyikünk sem érzett még ilyet, úgyhogy nem volt kérdés, hogy ugyanazt akarjuk” – magyarázta a sztár.

Bár Boginak sajnos saját magát kellett megvédenie az RTL műsorában, addig Millie Bobby Brownnak jó néhányan a segítségére siettek, amikor kritizálni kezdték a lánykérés miatt.

Annak ellenére, hogy a fenti tweetekkel abszolút egyetértünk, a trollkodás műfajából pedig már végképp elegünk van, az tény, hogy a hollywoodi kapcsolatoknál csodaszámba megy, ha egy pár szavatossága megéri az egy évtizedet. Főleg, ha még szinte kamaszkorban mondták ki a boldogító igent. Mert nem Millie az egyetlen, akit még gyakorlatilag tinédzserként jegyeztek el – bár megjegyeznénk, hogy az ő esete üdítő kivétel: a vőlegénye szinte vele egyidős. Az alábbi galériában összegyűjtött, fiatalon házasodó sztárok közül néhányuknál egészen problémás a korkülönbség; azonban – miután ez a téma egy különálló cikket is ér – elsősorban nem erre, hanem a kapcsolatuk tartósságára fókuszáltunk.

Macaulay Culkin és Rachel Miner

Macaulay Culkin Millie Bobby Brownhoz egy másik gyereksztár, akinek túl korán kellett felnőnie. 17 éves volt, amikor feleségül vette a 18 éves Rachel Minert, akivel két éven át voltak házasok. (Fotó: SGranitz/WireImage)

Solange Knowles

Bár Solange Knowles férjéről, Daniel Smithről nincs fotó, ő is egy vele egyidős fiúval házasodott össze 17 évesen, akivel még a gimiben szerettek egymásba. Viszont, ahogy Macaulay Culkinék, úgy ők is elváltak két év után. (Fotó: Theo Wargo/WireImage)

Taylor és Natalie Hanson

A Hanson együttes Taylorje és felesége, Natalie az üdítő kivétel. Nagyjából egykorúak voltak (Taylor 19, Natalie 18), és azóta már 20 éve élnek boldog házasságban. 7 gyerekük van. (Fotó: Paul Andrew Hawthorne/WireImage for Showroom Seven/Seventh House PR)

Olivia Wilde és Tao Ruspoli

Olivia Wilde csupán 18 éves volt, mikor megszökött, hogy összekösse az életét a 27 éves Tao Ruspolival. A házasságuk 8 évig tartott. (Fotó: Giulio Marcocchi /Getty Images)

Drew Barrymore és Jeremy Thomas

Újabb gyerekszínész, aki túl hamar nőtt fel: Drew Barrymore. Az ő házasságával pedig kezdünk bemerészkedni a creepy territóriumra. A bártulajdonos férje, Jeremy Thomas ugyanis 31 éves volt, mikor feleségül vette a 19 éves Drew-t. A dolog nem tartott sokáig: 19 nap múlva szakítottak. (Fotó: Barry King/Liaison)

Don Johnson és Melanie Griffith

Melanie Griffith és Don Johnson kapcsolata már ennél is problematikusabb. A páros akkor találkozott először, mikor Melanie csupán 14 (!) éves volt, Johnson pedig már 22. Idővel járni kezdtek, ami egy 6 hónapos házasságban kulminálódott: a 27 éves Don a 18. szülinapján kérte meg Melanie kezét. 13 évvel később aztán újra egymásra találtak, - ekkor született meg a lányuk, Dakota -, hogy aztán 7 év után újra elváljanak. (Fotó:Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Bo Derek és John Derek

A legdurvábbat hagytuk a végére: Bo Derek Millie Bobby Brownhoz hasonlóan csak 19 éves volt, mikor megkérték a kezét. A vőlegénye azonban nem egyetlen, hanem egyenesen 30 (!) évvel volt idősebb nála. Bo 22 éven át volt John Derek felesége, egészen a férfi haláláig. (Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Látható tehát, hogy abszolút nem egyedi Millie Bobby Brown – vagy ha már itt tartunk: Nagy Bogi – esete, sok eljegyzés/házasság pedig hollywoodi standardekhez képest egészen sokáig tartott, ezért reméljük, hogy a fiatal sztárok is a pozitív példát erősítik majd. Mert ahogy Bogi is fogalmazott: ha tudod, hogy megtaláltad az igazit, az nincs korhoz kötve – ezt pedig több külföldi oldal kommentszekciója alátámasztja:

Exit mobile version