nlc.hu
Mindennapok

A világ legveszélyesebb kisboltja

Ez a világ legveszélyesebb kisboltja

Az árak kifejezetten alacsonyak, cserébe viszont igencsak nehezen megközelíthető helyen található az üzlet. Nem véletlen kapta a legveszélyesebb kisbolt jelzőt.

A kínai Hunan tartományban található Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Parkban 2018 óta üzemel a világ talán legszokatlanabb és egyben legveszélyesebb helyén található kisboltja. A fabódé 120 méteres magasságban, egy meredek sziklafal oldalában, egy via ferrata útvonalon kínál frissítőket és harapnivalókat az út közben megfáradt mászóknak. 

Természetesen a bolt dolgozóinak is mindennap fel-, illetve le kell mászniuk a bódéból, amihez megfelelő erőnlétre és persze mászótudásra is szükségük van. Különösen, mivel az árut is ők maguk viszik fel az üzletbe a hátizsákjukban.

A világ legveszélyesebb kisboltja

A világ legveszélyesebb kisboltja (Fotó: Ferrari Press Agency/Profimedia)

A boltban egy üveg palackozott víz ára 2 jüan, azaz átszámítva nagyjából 100 forint, de a többi árucikkért sem kérnek nagy összeget és nem is szokták emelni az árakat. Sőt, előfordul olyan is, hogy ingyen osztogatják a vizet vagy épp a kekszeket a mászóknak, például ünnepek alkalmából.

„Az üzlet nem termel sok bevételt, de a turisták nagyon hálásak érte, így mindannyian úgy érezzük, hogy a munkánknak van értelme” – nyilatkozta egy dolgozó a kínai állami televíziónak.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top