Lilu sztármustra

Sztármustra Liluval: felejtsd el a kiskabátot, hordj poncsót!

Idén tavasszal mindenképpen szükséged lesz egy poncsóra! Ezt a végtelenül egyszerű, de mégis különleges ruhadarabot évszázadok óta viselik, itt az idő, hogy te is így tegyél.

Lilu mostantól az Nők Lapja Café olvasóival is megosztja legjobb divattippjeit, megmutatja, hogyan öltöznek a sztárok a nagyvilágban, milyen ruhákat viselnek a gálákon, hogy néznek ki, amikor vásárolnak, vagy csak egy kapucsínóra ugranak be egy kávézóba. Most megtudhatod, mi lesz a menő a következő szezonban, mit és hogyan viselj, és azt is, hol szerezheted be a legjobb darabokat.
Sztármustra Liluval: vissza a 70-es évekbe

A poncsót az Andokban élő indiánok már a spanyol megszállás előtt hordták. Rendkívül praktikus: betakarta és megvédte az embert az időjárási viszontagságoktól. A ruhadarab hamar népszerű lett az egész kontinensen, a dél-amerikai cowboyok, a gauchók is ezt viselik, a mai napig sok államelnök jelenik meg poncsóban egy-egy hivatalos eseményen. Mostanra pedig az Andoktól a párizsi kifutókig hódít. A tradicionális dél-amerikai poncsók szőnyegszerűek voltak, de mára nyugodtan elfelejtheted ezt a sztereotípiát, hiszen a színek, anyagok és minták végtelen tárházát sorakoztatja fel ez az egy ruhadarab.

Természetesen a sztárok is szívesen viselik ezt a tökéletes átmeneti megoldást.

Megnézem
Összes kép (1)

 

A poncsó hasznos megoldás az átmeneti időszakban, és igazából minden alkatra tökéletesen passzol. Farmerral, szoknyával, akár még tornacipővel is viselheted. Tavaly én is beszereztem a tökéletes poncsót, egy egyszerű szürkét, amit legszívesebben farmerral, csizmával vagy bakanccsal veszek fel.

És van még egy jó hírem: ez az igazi kortalan viselet – a húsz- és a hatvanéveseknek is ugyanolyan jól áll. Csinos benne az is, aki vékony, de igaz a poncsóra az is, hogy “ápol és eltakar”, hiszen ha éppen felszaladt ránk pár kiló – és azért valljuk be, hogy a téli időszak legtöbbször nyomot hagy a testünkön is –, azt is remekül takarja.

Emlékszem, hogy a várandósságom alatt az első (“titkolózós”) időszakban nekem az egyik legjobb barátom volt. Még adásban sem vette észre senki, hogy kikerekedtem, pedig akkor már volt mit takarni. Dávid nyári gyerek, így pontosan erre az időszakra esett a várandósságom azon időszaka, amikor még nem oszthattam meg senkivel az örömhírt.
A tavasszal vásárolt poncsó ráadásul nagyon sokáig használható, hiszen nyárestéken is fél perc felvenni, többnyire olyan anyagból készül, ami nem gyűrődik, akár egy nagyobb táskába is belefér, csak elő kell kapnod, ha hűvösre fordul az idő, és mégsem egy kiskabátot kell magaddal cipelned.

Fazonra is több verziója létezik, bármelyik menő most:

  • a háromszög alakban végződő vagy négyzetes,
  • belebújós ujjú,
  • olyan, amibe csak a fejedet kell belehúzni és elsimul a válladon,
  • lehet rövid, lehet olyan hosszú, hogy szinte a földig ér,
  • leheletvékony, esetleg vastag,
  • színes vagy egyszínű.

Ráadásul, ha ügyes vagy, magad is elkészítheted, akár otthon is.

Az aranyszabály

A poncsó tényleg mindig a legfelső ruházatod legyen. Amiatt ugyanis, hogy a válladon nyugszik az anyag egy része, nem tudsz rá kényelmesen kabátot venni, maximum sálként a nyakadba húzhatod, de azt szépen megoldani szinte lehetetlen, pláne ha egy vastagabb darabról van szó.

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top