Öltözködjünk

Poncsóban és halászkabátban is menők leszünk idén

A ballon még mindig előkelő helyen áll, de olyan vetélytársai is akadnak idén, amelyeket eddig csak rajzfilmekből ismertünk. Kabáttrendek 2011 őszére.

Elegáns kabátok

Elegáns kabátot az vegyen magának, aki a hét túlnyomó részében kosztümben vagy félelegáns cuccokban jár. Egy szűken szabott ballon mellé ugyanis jobban passzol egy sportcipő, mint egy sportos dzsekihez egy tűsarkú. Annak ugyanis pont olyan hatása van, mint amikor középiskolába ünnepélykor elegáns ruha híján a színes dzsekinket húztuk fel a kopogós cipő mellé…

Lehet feltűnő

Ki mondta, hogy az őszi kabát színe a szürke meg a barna? Régi rossz beidegződésünk, hogy a hideg beálltával a színes holmikat elássuk, és előszedjük a komor cuccokat. Idén a kabát színének kiválasztásánál is lehetünk bátrak. Arra azonban érdemes figyelni, hogy olyan darabot válasszunk, ami a ruhatárunk legtöbb darabjához jól passzol. Pink kabátot jól lehet kombinálni fekete, barna, kék, zöld, sőt akár narancs darabokkal is.

A-vonal

Az A-vonalú kabátokban az a jó, hogy könnyen alájuk fér még egy-két réteg ruha, és az ember még akkor sem néz ki hóembernek. A színe miatt olyanoknak ajánljuk, akik szeretik a meghökkentő kombinációkat, mi ugyanis legszívesebb pinkkel, lilával vagy élénk naranccsal hordanánk. A kicsi körgallért jól feldobhatja egy bross vagy egy nagyobb szőrmegallér is.

Oroszos gombolás

Hosszú szárú csizmával és szűk szárú nadrággal tudnánk elképzelni ez a dupla soros gombolású kabátot, amely a Háború és béke kosztümjeinek hangulatát idézi. Ennek a kabátnak még az is nagyon előnyös tulajdonsága, hogy a gombolás nem tart egészen az aljáig, ezért alacsonyaknak is jó lehet. A színének köszönhetően könnyen kombinálható, szinte bármivel. Amire viszont érdemes  figyelni, hogy az ezüstszínű gombok miatt lehetőleg ezüst csatos táskát válasszunk.

Poncsóban és halászkabátban is menők leszünk idén

 

Ballon

Ha őszi kabát, akkor a ballon nem maradhat ki. Mi elfogultak vagyunk, ugyanis szent meggyőződésünk, hogy a világ legelegánsabb kabátja, és viselését nagy örömmel tennénk kötelezővé. Alacsonyak válasszanak egysoros gombolásút – bár ebben a műfajban nem lesz egyszerű – és maximum combig érőt, magasak pedig maradjanak a hagyományos úgynevezett Burberry fazonnál (combközépig érő, derékban szűkített, dupla soros gombolás). Jól mutat tornacipővel és tűsarkúval is, ami az egyetlen hibája, hogy a legtöbben vékony selyembélés van, ami miatt nem árt alá egy vagy két réteg pulcsi.

Poncsó

A hetvenes években volt nagy divat a poncsó, valószínűleg az a praktikus szempont indokolta a népszerűségét, hogy hippicsajok így akár télen is magukkal tudták cipelni a gyerkőcüket anélkül, hogy megfáztak volna… Néhány éve a néprajz szakosokon kívül már mások is hordanak poncsót, vastag harisnyával, miniszoknyával, vagy bakanccsal és szűk szárú nadrággal. Sőt aki nagyon fázós, az egy vastag polárpulcsit is alávehet… Amit pedig különösen szeretünk benne, hogy ugyanolyan jól mutat kosztümmel, mint farmerrel.

Kényelmes átmenet

Vannak olyan kabátok, amelyek szabásukat tekintve inkább a sportos kategóriába tartoznának, de az anyaguk miatt elegáns darabokkal is gond nélkül kombinálhatóak. Az ilyen kabátokat azoknak ajánljuk, akiknek csak egy darabra futja a költségvetésükben, de elegáns és sportos szetteket is hordanak egyaránt.

Poncsóban és halászkabátban is menők leszünk idén


Sportos kabátok

Széldzseki

A műfaj maga nem a létező legjobb megoldás, mert nem túl meleg, cserébe eső és szél ellen is tökéletes, és ami jó hír, hogy elég vastagon alá lehet öltözni. Aki elég vagánynak érzi magát, az lakk bokacsizmával is feldobhatja. Amivel viszont nem árt számolni, az az, hogy ez a fazon 160 centi alatt nem igazán ideális választás.

Poncsó, már megint
Hogy a poncsó miért került be mindkét összeállításba? Egyrészt azért, mert az idei szezon legnagyobb kedvence, másrészt pedig tényleg jól működik laza és elegáns cuccokkal is. Duciknak is jól áll, de alacsonyabb csajok ne válasszanak túl nagy „terebélyes” darabot. Ezt a kötött verziót érdemes nagy sállal és bojtos sapkával kombinálni.

Vidáman

Lehet pfujolni, hogy 25 felett már nem hordunk ilyen cuccokat, de ez pont olyan beidegződés, amit ideje elfelejteni. Farmerrel vagy vidám őszi/téli ruhával – mert olyan is akad – jó páros lehet. De nagyon színes kiegészítőkben már nem szabad gondolkodni.

Poncsóban és halászkabátban is menők leszünk idén


Halászkabát

Sokáig nem hittünk a létezésében, aztán hittük, hogy TeszVesz Város halászain kívül senki más nem hord ilyet, aztán egy dokumentumfilmben láttuk, hogy az Északi-tengeren dolgozó rákhalászok is valami hasonlóban dolgoznak. Azóta vágyunk rá, és idén végre találtunk belőle egyet. A vastag műanyag kabát kellően meleg, nem ázik át és a szelet is jól bírja, de csak sportos és kellően „komolytalan” szettekhez ajánljuk.

Piros, mert tényleg divat

Annak ellenére, hogy a magyarok valamiért nem szeretik a pirosat, mégis érdemes rászokni, mert elég gyakori divatszínnek számít. Ez a kabát a ballon sportosabb mása, a derékban szűkített szabásának köszönhetően alacsony csajoknak is jól áll. 

Poncsóban és halászkabátban is menők leszünk idén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top