#Magabiztos nőnek lenni jó
Szponzorált tartalom

Ünnepeld a nőiséget, amikor menstruálsz!

A menstruációt gyakran nehéz napoknak nevezik, pedig valójában ez egy ünnepelni való, természetes dolog.

Nem egyszerű úgy kezelni a menstruációt, mint egy ünnepelni való eseményt, hiszen általában úgy nevelnek minket, nőket, hogy ezek azok a nehéz napok, amiktől szenvedni kell. De most a kezedben van a lehetőség, hogy megtanítsd a lányodnak máshogy látni a menstruációt.

Hogy miért kellene ünnepelni ahelyett, hogy szégyenkeznénk vagy utálkoznánk miatta? Mondunk pár érvet, hogy miért olyan csodálatos a menstruáció, és hogyan beszélj róla a lányodnak.

1. A termékenység jele

A menstruáció azt jelenti, hogy jól működik a női test. Arra utal, hogy egészséges a szervezetünk és képes a teherbe esésre. Persze a kamasz lányodat valószínűleg még nem a termékenység témája foglalkoztatja, de fontos tudnia, hogy az anyasághoz ez egy elengedhetetlen tényező, és a női test fantasztikus, hogy képes erre. 

menstruáció ünnep nők

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

2. Egy közösséghez tartozol

Nőnek lenni jó! A menstruáció pedig a nőiség szimbóluma, annak a közösségnek a jele, melybe beleszülettünk, és amire igenis büszkék lehetünk. Ráadásul remekül lehet köré anya-lánya programokat szervezni, erősíteni a kapcsolatot a lányoddal, otthon maradni, egy nap szabadságra menni az iskolából és közösen nézni romantikus filmeket, miközben a dobozából eszitek együtt a fagyit. A lányokat a korosztályukban is közelebb hozza egymáshoz, ha menstruálnak és őszintén tudnak beszélgetni róla közösen.

3. Az élet ünneplése

Amikor a menstruációdnak örülsz, akkor tulajdonképpen az életet ünnepled meg, márpedig azt akarjuk megtanítani a gyerekeinknek, hogy élni jó, és hogy milyen csodálatos, hogy még előttük áll az egész élet. A női test, mint az élet forrása abszolút csodálatot érdemel, nem pedig szégyenérzetet. A menstruáció az egyik jele annak, hogy nők vagyunk, csakis tisztelet jár ezért menstruáció alatt a női testnek, ünnepeljétek meg közösen a lányoddal!

További cikkek a menstruációról:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top