Család

Havonta egyszer el akarok válni a PMS miatt

A premenstruális szindróma miatt havonta egyszer teljesen megőrülünk.

A PMS egy átok. Üresre akarjuk enni miatta a hűtőt, balhézunk, sértődékenyek vagyunk, sírunk a kiscicás reklámokon, és úgy általában, mintha teljesen kifordulnánk magunkból. A nők nagy része szenved a menstruáció előtt jelentkező premenstruális szindrómától, amikor a hormonok átveszik a hatalmat, és olyan tettekre vesznek rá, hogy még mi is értetlenül állunk saját magunk előtt.

Lindsay Wolf anya, feleség jól ismeri a PMS tüneteit: minden hónapban eljut odáig miatta, hogy el akar válni a férjétől, akit amúgy imád.

„Jellemző szituáció: a férjem, Matt ül a kanapén, sört fog a kezében, az arcán a zavar és a sokk elegye látható. Én előtte állok, gesztikulálva magyarázok, miközben csorognak a könnyeim. Már azt sem tudom, miről beszélek, mi fáj ennyire a lelkemnek, mert nagyjából egy órája elvesztettem a fonalat.

Minden hónapban pár napig azon balhézom a férjemmel, hogy nem elég romantikus, vagy hogy elfelejtett valamit, ami nekem fontos. És a vége minden balhénak az, hogy közlöm vele: el akarok válni.

Ilyenkor a férjem csak néz, mert okos férfi, pontosan tudja, hogy mi lehet a bajom. Bocsánatot kér, bár azt sem tudja, mivel bántott meg, és elmondja, mennyire szeret. Aztán nem szól többet. Én pedig álomba sírom magam.”

pms menstruáció válás

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Matt már ismeri annyira a feleségét, hogy tudja, ilyenkor a PMS tüneteivel küzd, és a válást nem gondolja komolyan. A veszekedés utáni reggelen általában jelzi finoman a feleségének, hogy valószínűleg menstruálni fog, Lindsay pedig megsértődik a feltételezésen, de később persze beigazolódik, hogy a férfinak volt igaza. Talán ez a legidegesítőbb az egészben.

„Utálom, hogy mindig igaza van. A férjem már jóval előttem pontosan tudja, mikor fogok menstruálni, és ez végtelenül frusztráló. Mintha egy »PMS-es nő közeledik« feliratú pólóban mászkálnék. Úgy tűnik, az évek során kiszámíthatóvá váltam. Ha jobban belegondolok, tényleg megfenyegetem Mattet minden hónapban egyszer a válással, ő pedig már gyakorlottá vált, és tudja, hogy nem kell egy szavamat sem komolyan venni a PMS alatt.”

Lindsay elismeri, hogy hibás, amiért nem követi rendesen a saját periódusát, mert ha tudná, mikor fog menstruálni, felkészülhetne lélekben a PMS-re is. Így viszont mindig derült égből villámcsapásként éri a dráma, a túl sok érzelem, és hogy szörnyen érzi magát a testében.

„Szerencsére a férjem követi helyettem is a menstruációmat, és mindent megtesz ebben az időszakban, hogy megelőzze a válással való fenyegetőzést. Naponta többször bejelentkezik, finomságokat hoz nekem, sokat ölelget – azaz úgy viselkedik velem, mint amikor terhes voltam. Egyértelmű, hogy Matt a hős a családunkban, elképesztően türelmes, amit alaposan ki is használok a PMS alatt. Lehet, kellene neki egy kék köpeny, vagy inkább nekem egy piros, amit ilyenkor hordhatnék, hogy lássa mindenki: nem szabad közelíteni, mert harapok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top