Magyarország kúl

5 tévéműsor, amit csak azok ismernek, akik a 90-es években voltak gyerekek

Te emlékszel még, hogy milyen tévéműsorokat néztél a 90-es években? Nosztalgiázz velünk, videókat is hoztunk!

Bizony a 90-es években még nem volt nagy a választék, sokáig csak 2 csatorna közül választhattunk és ezeken is hasonló volt a kínálat. A gyerekeket általában a korábban készült rajzfilmekkel szórakoztatták, ez is megér egy cikket, de most a direkt a gyerekeknek szánt tévéműsorok és a családilag is nézhető, de eredetileg már felnőtteket megcélzó tartalmak között válogattunk.

Kölyökidő

A kölyökidő 1989 januárjában élő stúdióműsorként indult.  A különlegessége az volt, hogy gyerekek meséltek gyerekeknek, vagy éppen tinik tiniknek. Nem volt felnőtt műsorvezetője. A szereplők a nézők szeme előtt nőttek fel, így tudtak hitelesen beszélni a felnőtté válás problémáiról és a kamaszkor megpróbáltatásairól, sok humorral és öniróniával. A Kölyökidő műsora 1997-ben a 250. adással ért véget.

 

Három kívánság

Dévényi Tibor 1985-től egészen 2000-ig  hetente teljesítette a gyerekek különleges kívánságait, így lett mindenki Tibi bácsija. A kívánságok elég széles skálán mozogtak, volt olyan gyerek, aki életében először banánt szeretett volna enni, más azt kérte, hogy David Hasselhoff vezesse a nagypapája Trabantját.

A műsor szimbóluma a pöttyös labda lett, ez segítette hozzá a gyerekeket a stúdióban, hogy zenei klippeket kérjenek, ugyanis ez is fontos szerepet játszott a műsorban. A stáb huszonegy országban járt, 79 világsztárt cserkészett be és 1200 kívánságot teljesített. Egyes heteken ötvenezer levél érkezett.

 

Játék határok nélkül

Az 1993 és 1999 között futott a vetélkedő, amiben 20 ország csapatai versenyeztek egymással.. Igazán hangulatos és színes volt, minden tévé előtt ülő jól szórakozott a különleges, nehéz, de egyben vicces feladatokon és persze egy emberként drukkolt a magyar csapatnak. A műsort 1993 és 1995 között Geszler Dorottya, 1996-től Gundel Takács Gábor vezette. Az MTV 2013-tól azonos címen elindította a műsor utódját, amit Magyarországon forgattak 6 ország csapatainak részvételével.

 

Szerencsekerék

Egy felnőtteknek szánt műveltségi vetélkedő, amit szintén az egész család nézett. 1993-tól ment. A játékban szólásokat, közmondásokat illetve szavakat kell kitalálni, mássalhangzók megadásával. A középpontban a szerencsekerék állt, ami a nyeremény összegét határozta meg a pörgetés után. És persze a hatalmas tábla, amin a betűk álltak. 2011-ben a Story tévén újraindították a műsort.

 

Kölyökklub

Ez a gyerekeknek szóló műsor már az RTL klubbon futott a hétvégi reggeleken. A műsorsávban rajzfilmeket adtak a gyerekeknek, de volt beszélgetős része is, ahol egy hajónak felépített stúdióban beszélgettek a gyerekekkel különböző témákban. A Kölyökklub műsorvezetője először Jónás Rita volt, majd később Ördög Nóra váltotta.

 

Itt még több retró tévéműsort találsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top